kgadzina 13.05.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 ArtMedia - niekoniecznie. Praktyczne zalety jak to dowodzą forumowicze mają obie wersje drzwi. A ja mam do środka. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 13.05.2004 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 No dobra. Nieprecyzyjnie się wyraziłem. Należałoby napisać, że jeśli ma się odczucia gości "gdzieś", to mogą być na zewnątrz. Ja mam "gdzieś". Wolę miec dobrze zamykające się i szczelne drzwi. Poprzednio miałem do środka i mimo okapu, ciągle w progu zalegała woda. Gości zrzucam z podestu, albo nawet wychodzę wczesniej i pytam "ki czort"? Natomiast nie robię "jaskółki". Lewą ręką naciskam klamkę, drzwi się otwierają, ja cały czas trzymam je za klamkę, bez wychylania się, a prawą zapraszam do środka. O ile wczesniej nie spadli z podestu? A jesli spadli to nawet lepiej. Nie będa zawracac głowy. Raz zimą napadło chyba ze 20 cm. śniegu to zadziałały jak spychacz. Nie musiałem odśnieżać podestu. Ale słyszałem, że kiedyś były cięższe zimy, pewnie stąd te obawy przed śniegiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARETE 13.05.2004 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Poza tym drzwi otwierane na zewnątrz mogą być niezłym sposobem na gości NIEPROSZONYCH. Przy wizycie tych mile widzianych i zaproszonych drzwi otwieramy delikatnie, w innym przypadku... energicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 13.05.2004 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Poza tym drzwi otwierane na zewnątrz mogą być niezłym sposobem na gości NIEPROSZONYCH. Przy wizycie tych mile widzianych i zaproszonych drzwi otwieramy delikatnie, w innym przypadku... energicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoe 04.07.2004 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Pasionujaca dyskusja. Pozwole sobie dodac moj glos. Kupie takie drzwi, jakie w moich warunkach bede uwazal za najlepsze. W koncu istnieja tylko dwie mozliwosci (pomnozone przez 2 -otwacie na prawo lub lewo, pomyslcie nad tym,dyskusja zabierze to nam conajmniej drugie tyle czasu, co watek zasadniczy.) Uwielbiam jalowe dyskusje, bede z Wami!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 05.07.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Na ogół mamy domofon przy furtce.Więc otwarcie drzwi może nastąpić wcześniej niż goście podejdą od furtki do schodków i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts