GrAz 17.10.2013 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Chcę zamontować do podłogówki w łazience zawór termostatyczny z głowicą i kapilarą (na rozdzielaczu ). Czy identyczny sposób zamontowania zaworu wraz z głowicą jak na poniższym zdjęciu będzie prawidłowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrAz 17.10.2013 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Mój nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 17.10.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Do jednej podłogówki w łazience chcesz montować ten rozdzielacz? Jak nie to pisz jaśniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrAz 17.10.2013 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Mam instalacje z rozdzielaczem. 3 grzejniki + podłogówka w łazience. Na grzejnikach są zawory termostatyczne z głowicami. Jedynie w łazience jest swobodny przepływ. Latem kupiłem zawór z kapilarą z zamiarem przyłączenia go na obwodzie podłogówki. Teraz chcę go zamontować ale nie wiem czy jeśli go tak zamontuje jak na powyższym zdjęciu to będzie działał prawidłowo. Na grzejnikach mam zawory poziomo a tu będzie pionowo. Co prawda sama głowica będzie w poziomie. Stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 17.10.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Kup sobie taki zawórhttp://www.schlosser.com.pl/ogranicznik_rtl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrAz 19.10.2013 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 (edytowane) Niezłe rozwiązanie, jednak przy zaworze RTL temperaturę w łazience musiałbym regulować metodą prób i błędów. Dodatkowo musiałbym ponieść znowu koszty zakupu nowego urządzenia.Chcę aby temperatura powietrza była 23'C i koniec. Nie chcę się bawić w regulację przepływu cieczy bo w zależności od warunków pogodowych w łazience umiejscowionej na poddaszu może być różna temperatura wnętrza. Poza tym mam możliwość regulowania i sprawdzania zaworu raz na tydzień lub dwa (czy ustawienia nastawy powrotu są dobre czy też nie, czy jest ciepło czy nie, jaka jest temperatura w łazience).No chyba, że się mylę i jest zupełnie inaczej. Przy nastawie zaworu RTL np. na 40'C będę miał stałą temperaturę wnętrza łazienki np. 23'C (niezależnie od warunków pogodowych). Czy tak właśnie jest? Edytowane 19 Października 2013 przez GrAz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts