Thom35 10.05.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Witam. Nadszedł czas wyboru okien. No i problem białe czy jednak wybrać jakiś kolor, np: dąb. ROzumiem oczywiście że sprawa dalece indywidualna, ale może nasunęły się jakieś spostrzeżenia natury estetycznej z użytkowania okien. Podzielcie się Waszymi spostrzeżeniami. Wielkie dzięki Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 10.05.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Zwyciężyła cena (coś za coś) czyli białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 10.05.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Zwyciężyły białe, pomimo początkowego pomysłu na kolor, przynajmniej na zewnątrz. Przyczyny były dwie. Zasadniczym argumentem była cena, a po drugie do białych okien praktycznie można dobrać każdy kolor elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 10.05.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Kolor - obie strony + barwiona masa ramy - wygladaja slicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 10.05.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 To zależy od domu, od elewacji, od tego czego potrzebujemy. Ja chcę kolor - najlepiej dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 10.05.2004 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Białe bo uniwersalne. Nie ma problemu z elewacją, parapetami, kolorem ścian, zasłonek, mebli, podłogi itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekde 10.05.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 jak juz wstawicie bale to beda do konca zycia. My tylko kolor i tak ksztuje to wszystko majatek, wiec niech bedzie jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 10.05.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Orzech PCV, obustronnie, są śliczne. Przeciw białym pomijając kwestię, że mi się nie podobają przemawia jeszcze to, że pcv strasznie przyciąga kurz (wiem, bo mam takie w mieszkaniu), na bialych to strasznie widać, a mycie okien w całej chałupie co dwa tygodnie jest ponad moje możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 10.05.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Dwukolorowe. Z zewnatrz kolor (RAL 7021), w srodku biale, bo: latwo dobrac kolor scian i okna wygladaja na wieksze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 10.05.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 bede miec biale na zewnatrz, bo takie mi pasuja do elewacji i dachu, obcenie mam biale przy bardzo ruchliwej ulicy, ktore trzeba myc co 2 miesiace, wiec na wsi bede miec mniejszy problem. Zastanawiam sie nad czescia okien od srodka, czy zostawic biale czy zloty dąb? Jak to wogole wyglada, jak czesc okna ma inny kolor na zewnatzr i w srodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 10.05.2004 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Jak to wogole wyglada, jak czesc okna ma inny kolor na zewnatzr i w srodku? Tak to wyglada, ze z zewnatrz jest biale, w srodku jest biale, cala rama jest biala, wiec jak je otwierasz to widzisz otwarte okno biale, tylko front okna od srodka ma inny kolor, wiec widac go na zamknietych oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latarnik 10.05.2004 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Ja też wstawiam białe okna, białe drzwi wejściowe i białą bramę garażową. Chciałem aby wszystko do siebie pasowało. Ale nie ukrywam, że kolor biały jest tańszy od innych. i to zadecydowało o wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgrz 11.05.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 W sobotę miałem wstawiane okna kolorowe - rustykalny dąb. I ładne i eleganckie są te okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joogjan 11.05.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Okleinowane strukturalnie w masie, dwustronnie ,,złoty dąb''.Ramy wewnątrz, ciemny brąz .Profil pięciokomorowy REHAU.Argumenty , że białe pasuja do kazdej elewacji, nie trafiały do mnie.Miałem i mam okresloną wizją mojej chatki i jak narazie wszystko pasuje,elewacja ,okna rynny...... I mam nadzieje ,że cała reszta też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 11.05.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Na zewnątrz zieleń, wewnątrz dąb. Drewniane. Jedno i drugie lazur. I to jest mój problem, bo ciężko zamówić okna malowane lazurem kolorowym a nie farbą kryjącą. Nie mam innego wyjścia, bo elementy więźby dachowej (krokwie, zastrzały) widoczne na elewacji są już zielone, więc stolarka też musi być taka.Jeżeli chodzi o cenę, to dopłata za drugi kolor to 5 % wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KURA 11.05.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Mam już w swoim domku okna obustronnie"złoty dąb" super. Przez 12 lat myłam okna białe w osiedlowym mieszkaniu, w którym j3szcze jesteśmy. Porównując w myciu i utrzymaniu czystości to niebo, a ziemia. Na białych widać zarysowania i zachodzą kurzem. Po pewnym czasie biel zmienia się na popiel, brudnawy kolor i nie widać czy są myte, czy nie. W mieszkaniu mam o wiele mniej okien do mycia, niż w domu i to najbardziej zaważyło na mojej decyzji. Bo, kto myje okna? Przecież nie sąsiadka!!!!!!! Pzdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 11.05.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Złoty dąb, białe sa ciągle brudne i beznadziejnie białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 11.05.2004 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 tylko nie sraczkowaty złoty dąbbłagamochydztwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxtor 11.05.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Z zewnąrz okleinowane - ciemny orzech (kolor bardzo podobny do mahoniu, ale bez czerwonawych smug), wewnątrz białe (przeważyła możliwość łatwego dopasowania wnętrza każdego z pomieszczeń pomieszczeń do okien). Kolor zewnętrzny dopasowaliśmy do elewacji, koloru widocznych krokwi, drzwi zewnętrznych i drzwi garażowych. Nie było to łatwe, ale udało sie zachować jedną tonację, a przynajmniej nam się tak wydaje. Dodam jeszcze, że ten kolor (ciemny orzech) pasuje też do naszej dachówki (czerwona angoba Creatona). Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joogjan 11.05.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Andrzej, ty już ,,Leppiej'' nic nie pisz.Sraczkowate to zrobią ci sie białe po paru latach gdy słoneczko im przywali .To dopiero bedzie ochyda!! W Klewkach, ostatnio biały, sraczkowaty jest na topie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts