Tomek_J 10.05.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Słuchajcie, ile czasu oże mzająć przetworzenie siana na kompost ? Mam działkę - spory kawał pola (ca. 1 ha). W sierpniu zeszłego roku trawsko było tam po pachy a nawet wyżej. Wynająłem kogoś do skoszenia. 2 dni po skoszeniu zaczął się okres deszczu, siano zaczęło gnić, potem znów podeschło. Z braku możliwości jakiegoś rozsądnego użycia część poszła na spalenie, a część (z ok. 1/4 pola) poszła na zabezpieczenie fundamentów budynku gospodarczego na zimę. Kisiło się toto pod folią (nieszczelną) aż do teraz, niedawno zostałoo dkryte. Jako, że gleba u mnie kiepściuchna, moja pani zadecydowała, że zrobi się z tego kompost. Zgarnąłem więc toto na kupę, ale po fakcie pomyślałem: czy w ogóle jest szansa w jakimś rozsądnym czasie na kompost z tych badyli ? Przecież kisiło się toto 9 miesięcy i nadal ma postać badyli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.05.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Bo sie kisilo pod folia i na betonie a nie kompostowalo. Jest to powazna roznica. Ale obstawiam, ze jeszcze pol roku najmarniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 11.05.2004 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Nie pokisi się na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts