Felix91 17.10.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Dzień dobry. To mój pierwszy post, spowodowany jest on tym że nigdzie nie znalazłem wyczerpującej i fachowej odpowiedzi. Mianowicie pytanie jest następujące: jak wykonać poprawnie szkielet profilowy w narożniku o kącie rozwartym. Tak więc co do opisu: czarny - to ściana w stanie surowym niebieski - profil U (w moim przypadku będzie to u50) brązowy - przypuszczalny przeze mnie sposób połączenia płyt tj kant - kant zielony - kołek mocujący słupek pionowy do ściany Czy mocowanie słupka kołkami do ściany jest w ogóle dobrym rozwiązaniem? Teoretycznie płyta powinna być na skraju przykręcona do profila umocowanego na ścianie a tutaj nie mamy takiej możliwości. Sytuacja w przypadku kąta ostrego jest analogiczna. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts