bolek1986 18.10.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Witam forumowiczów, Chciałbym zakupić styropian. Mam rolety zewnętrzne INTEGRO do zabudowy w warstwie styropianu. Mam obecnie dwie opcje montażu - albo licuje okna i rolety ze ścianą i daje 20 cm styropianu, albo cofam je 2-3 cm i daje 15 cm styropianu ( na etapie budowy cofnąłem nadproże aby docieplić przestrzeń pomiędzy roletą a ścianą, więc także mogę cofnąć okna). Bonie odpadają. Do tej pory miałem brać 15 cm grafitowego (dopóki nie znałem rozmiaru puszek- największa 16,5 cm) ale teraz bardziej prawidłowo wydaje mi się zlicować okna i rolety i dać grubszą warstwę ocieplenia? Ale czy tez kupować grafit czy zwykły biały? A może kupić 18 cm też wystarczy ale czy się rozdrabniać? Myślałem o firmach Austrotherm, Knauf, Icopal lub Termoorganika -gdzie będzie tańszy w hurtowni u Nas porównując oczywiście razem z ceną współczynnik przenikania ciepła. Miał ktoś taki dylemat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macic 24.05.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 witam, mam teraz identyczny dylemat, na jakie rozwiązanie się zdecydowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts