SirMarcin81 18.10.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Witam. W zeszłym roku instalator zmontował mi instalacje na eko groszek. Oczywiscie jak to część naszych fachowców wyliczył za małe grzejniki. W tym roku wymieniłem część na większe i tu zrobił się problem. W poprzednim sezonie grzejniki chodziły na maksa to tego nie widziałem. W tym roku grzejniki chciałem troche przykręcić bo się zrobiło za ciepło a tu lipa. Kręcę zaworem a grzejniki są gorące. Nawet delikatne odkręcenie daje ten sam efekt gorącego grzejnika. Co jest nie tak ? Dlaczego przykręcanie grzejnika zaworem kulowym nie robi go chłodniejszym ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 18.10.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Grzejnik nie będzie chłodniejszy bo dochodzi do niego woda o tej samej temperaturze, ale będzie od połowy w dół zimniejszy gdyż zmniejszyłeś mu przepustowość. Zmniejsz na kotle albo dołóż zawór 3d na instalacje aby mieszał zasilenie z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SirMarcin81 18.10.2013 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Grzejnik nie będzie chłodniejszy bo dochodzi do niego woda o tej samej temperaturze, ale będzie od połowy w dół zimniejszy gdyż zmniejszyłeś mu przepustowość. Zmniejsz na kotle albo dołóż zawór 3d na instalacje aby mieszał zasilenie z powrotem. Co dokładnie da mi montaż tego zaworu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.biruta 19.10.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Da Ci mozliwosc regulacji temperatury wody wplywajacej do grzejnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 19.10.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts