mati__ 18.10.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Witam wszystkich. Mam krótkie pytanie, nie wiem czy już było. Jeśli tak to wybaczcie ale potrzebuję szybkiej informacji. Ile może kosztować montaż 1mb palisady (Nostalit kwadratowa)? Sprawdzam różne cenniki w necie - wychodzi od 25-45 zł/mb, ale nie wiem co to za cena? Samo postawienie palisady, czy na gotowo? Ja mam palisady , które muszą być montowane jak to nazywa mój wykonawca z oporem betonowym - czyli z dwóch stron zabetonowane żeby się trzymały, potem będą obsypane ziemią. Chcę sprawdzić jego wycenę, a wycenił montaż jednej palisady na ok. 15 zł/szt (robocizna + materiał, bez samej palisady). Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 18.10.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Witam wszystkich. Mam krótkie pytanie, nie wiem czy już było. Jeśli tak to wybaczcie ale potrzebuję szybkiej informacji. Ile może kosztować montaż 1mb palisady (Nostalit kwadratowa)? Sprawdzam różne cenniki w necie - wychodzi od 25-45 zł/mb, ale nie wiem co to za cena? Samo postawienie palisady, czy na gotowo? Ja mam palisady , które muszą być montowane jak to nazywa mój wykonawca z oporem betonowym - czyli z dwóch stron zabetonowane żeby się trzymały, potem będą obsypane ziemią. Chcę sprawdzić jego wycenę, a wycenił montaż jednej palisady na ok. 15 zł/szt (robocizna + materiał, bez samej palisady). Z góry dzięki za pomoc! 25 to jest bardzo tanio, 45 jeszcze w normie. Są tacy co biorą 80 u nas. Dobra rada, za każdym razem, jak się na majstra zdecydujesz zobacz go najpierw przy robocie, bo partaczy przy brukarstwie teraz całe mnóstwo. Jakaś moda ostatnio: "nie znam się na niczym, to będę kostkę układał, bo proste". - miałem już takie łajzy u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 18.10.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Są różnej wielkości palisady i mają one też różne przeznaczenia. Ma to oczywiście wpływ na cenę. Specjalizuję się od wielu lat w temacie brukarstwa. Odpowiedziałbym na to pytanie ale Redakcja Forum nie przyznaje nam forumowiczom jak na razie prawa do godnego podpisu, dlatego powstrzymuję się z pełną odpowiedzią na Twoje pytanie. Zachęcam do zapoznania się z linkiem w mojej stopce. PozdrawiamIgor Blechert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 18.10.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 25 to jest bardzo tanio, 45 jeszcze w normie. Są tacy co biorą 80 u nas. Dobra rada, za każdym razem, jak się na majstra zdecydujesz zobacz go najpierw przy robocie, bo partaczy przy brukarstwie teraz całe mnóstwo. Jakaś moda ostatnio: "nie znam się na niczym, to będę kostkę układał, bo proste". - miałem już takie łajzy u siebie. Przy zachowaniu właściwej kultury pracy nie jest to bardzo skomplikowane. A prawdziwego brukarza można rozpoznać po tym, że cement stosuje w ostateczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 18.10.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Przy zachowaniu właściwej kultury pracy nie jest to bardzo skomplikowane. A prawdziwego brukarza można rozpoznać po tym, że cement stosuje w ostateczności. Prawdziwy brukarz musi być przed wszystkim zawzięty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati__ 18.10.2013 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Dzięki za wszystkie odpowiedzi, ale na razie nikt nie rozwiał moich wątpliwości.. Czy cena powiedzmy ok. 130-140 zł /mb za montaż palisad typu Nostalit wysokość 40cm (lub coś koło tego) z zabetonowaniem ich z obu stron jest w nromie? Cena dotyczy tak jak pisałem montażu na gotowo z materiałem bez samych palisad. Prace tego wykonawcy widziałem i jest polecany więc chodzi tu o porządnie wykonaną robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 19.10.2013 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Dzięki za wszystkie odpowiedzi, ale na razie nikt nie rozwiał moich wątpliwości.. Czy cena powiedzmy ok. 130-140 zł /mb za montaż palisad typu Nostalit wysokość 40cm (lub coś koło tego) z zabetonowaniem ich z obu stron jest w nromie? Cena dotyczy tak jak pisałem montażu na gotowo z materiałem bez samych palisad. Prace tego wykonawcy widziałem i jest polecany więc chodzi tu o porządnie wykonaną robotę. Dla mnie kosmos. To po łuku ma być układane, w jakiś wymyślny wzór, czy po prostym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 19.10.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Czy cena powiedzmy ok. 130-140 zł /mb za montaż palisad typu Nostalit wysokość 40cm (lub coś koło tego) z zabetonowaniem ich z obu stron jest w nromie? Cena dotyczy tak jak pisałem montażu na gotowo z materiałem bez samych palisad. Drogo. 60% tej ceny to poziom do negocjacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 19.10.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Drogo. 60% tej ceny to poziom do negocjacji Też mi się tak wydaje: ja płaciłem 70 a to już była cena kosmiczna u najdroższego cwaniaka w okolicy. U partaczy cena wahała się w okolicach 30-40 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati__ 19.10.2013 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Też mi się tak wydaje: ja płaciłem 70 a to już była cena kosmiczna u najdroższego cwaniaka w okolicy. U partaczy cena wahała się w okolicach 30-40 zł. A za te 70 zł co zostało u Ciebie zrobione? Chodzi mi o pracę i materiał (cement itp.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 19.10.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 A za te 70 zł co zostało u Ciebie zrobione? Chodzi mi o pracę i materiał (cement itp.)? Materiał mój. 70 zł to tylko ułożenie kravento Przypomniałem sobie, że za palisadę płaciłem 50 zł od metra - materiał mój Ceny jedynie robocizna, ale gościu z tych droższych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 19.10.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Ja biorę za ułożenie mb palisad (do 40cm) 35-50zł. W cenę wliczony jest beton/stabilizacja. Różnica w cenie zależy od sposobu układania (prosta, łuki, różnice poziomów, itd). @ grzegorz_si czyli wg Ciebie jestem partaczem? W mojej okolicy jakbym wyskoczył z ceną 70zł/mb, to bym siedział cały sezon w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 20.10.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Ja biorę za ułożenie mb palisad (do 40cm) 35-50zł. W cenę wliczony jest beton/stabilizacja. Różnica w cenie zależy od sposobu układania (prosta, łuki, różnice poziomów, itd). @ grzegorz_si czyli wg Ciebie jestem partaczem? W mojej okolicy jakbym wyskoczył z ceną 70zł/mb, to bym siedział cały sezon w domu. Broń Boże! Nie widziałem Twojej roboty, więc nie oceniam. Chciałbym aby u mnie były takie ceny jak u Ciebie. Niestety u mnie brukarzom palma odbiła totalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 20.10.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Broń Boże! Nie widziałem Twojej roboty, więc nie oceniam. Chciałbym aby u mnie były takie ceny jak u Ciebie. Niestety u mnie brukarzom palma odbiła totalnie. Faktycznie z mojej wcześniejszej wypowiedzi wynika, że tańszy niż ... to partacz. Mój błąd, bo nie to miałem na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 21.10.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Spoko. Napisałem to z przymrużeniem oka Faktem jest, że czasem golą jak wściekli. Skoro inwestorowi odpowiada taka cena, to niech sobie zarabiają. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts