Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Z góry przepraszam że ten post znalazł sie tutaj ale umieszczenie go w dziale "ogłoszenia drobne" mija sie z celem gdyż jak widac po statystykach prawie nikt tam nie zagląda.

Czy macie drzwi zwnetrzne uzywane ( może z oscieżnicą) na zbyciu które z jakiś powodów zostały Wam po remoncie lub budowie i z którymi nie macie co zrobić i moglibyscie je oddać albo sprzedać za "grosze".

( okolice Warszawy)

Piszcie prosze na priv.

https://forum.murator.pl/topic/18392-drzwi-zewnetrzne-mo%C5%BCe-macie-na-zbyciu-po-budowie-lub-remonci/

Dzieki Sonika, dzieki Tom,

Nie ma sprawy że daleko! Moge zawsze sobie wypadzik łikendowy zrobić na pozwiedzanie kraju, a co do wyjazdu do Krakowa to mam do odwiedzenia przyjaciół i w Rząsce i na Krowoderskich Zuchów więc byłaby potrójna okazja żeby wybrać się się do grodu Kraka

Napiszcie może mi jakie wymiary maja te drzwi i czy jest oscieznica. Zeby zaoszczędzić na remoncie miałem zamiar uzyc swoich starych drzwi wejsciowych jako wyjscia z piwnicy na ogród ale po dokładnych oględzinach okazało sie że juz są zbyt tkniete zebem czasu i dlatego te poszukiwania na forum. Niestety remont starego domu i koszty z tym zwiazane sa mniej przewidywalne niz przy budowie nowego - ruszysz jedno a spod niego wyziera drugie i też woła żeby odnowić i tak w prawie ze wszystkim jest przy tego typu naprawach. Aha rozmiary moga byc prawie dowolne bo ja dopiero wykuwam otwór na nie wiec moge sie dostosować. I w ogóle chetnie parę słow bym usłuszął o tych drzwiach - co tam przyjdzie do głowy: wiek kolor itp

Dziękuje kolezance Sonice i koledze tomowi soyerowi, którzy zareagowali na moje ogłoszenie i chcieli mi w swej zyczliwości takie drzwi przekazać. Okazało sie jednak że nie do końca pasują oferowane przez nich drzwi do mojej koncepcji lub termin jest zbyt odległy więc musze dalej szukać. Pozwolę sobie jeszcze ostatni raz wyciagnąć ten wateczek na "światło dzienne" - a nuz dopisze mi szczescie.

Pozdrawiam