blackcat00 19.10.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Witam, Chcę przedłużyć kawałek ścianki o długość ok. 90-100 cm pod zabudowę szafy za pomocą plyt gipsowo kartnowych i mam tutaj 3 pytanka: - czy muszę pod tą ściankę wyciąć panele podłogowe czy można jednak zamontować profile U na panelach? - jaki profil użyć na zakończenie ścianki do której później będą montowane drzwi od szafy ?? - czy wystarczy pojedyncza warstwa płyt czy jednak zrobić podwójna warstwę? pozdrawiam i z góry dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackcat00 19.10.2013 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 wytnij panel/e, jedna płyta. jaka wielkość i ciężar skrzydła? (dla mdf 18mm 60x190 słupek cw). Ciężar skrzydła to jeszcze nie wiem (zależy z czego będzie zrobione skrzydło), wielkość to będzie ok 50 cm szerokie / 100 cm wysokie. Mam tylko jeszcze pytanko czemu lepiej jednak wyciąć te panele a nie stawiać na nich ściankę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 20.10.2013 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 ....bo je zablokujesz i podłoga będzie miała ograniczony ruch, aby skompensować swoją rozszerzalność....Może to skutkować np. wybrzuszeniem się jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts