WOJNARKI 19.10.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Witam Domek - zagadka, spytacie dlaczego? Odpowiedź jest bardzo prosta, bo tak naprawdę pomimo projektu domu, pomimo naszych zaplanowanych prac przy urządzaniu domu, kolorów, mebli to decyzję razem z M podejmujemy w ostatniej chwili. Najpierw budujemy bez piwnicy i garażu domek, żeby tylko mieć gdzie mieszkać. Potem budujemy bez kredytu. I wszystko wychodzi inaczej.Mamy piwnicę, mamy garaż, mamy kredyt i wiele pozaplanowych rzeczy. Ale efekt nam się bardzo podoba, a czasami przerasta nasze oczekiwania. Macie piękne domki dlatego my też chcemy się pochwalić naszym. Miłego oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 27.10.2013 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Nie mam za dużo czasu żeby się rozpisywać dlatego będę rzadkim gościem na fm ale nie ukrywam, że drugim powodem oprócz mojej próżności ( patrz wyżej )założenia dziennika jest : POTRZEBUJĘ POMOCY!! ze strony formuowiczów w wykańczaniu. Dom zaczęliśmy budować w 2010 roku. Bardzo powoli przykryliśmy i wstawiliśmy okna jeszcze w tamtym roku. W tym roku doszliśmy do etapu wylewek, tynków, ogrzewania ( które ma dopiero ruszyć w przyszłym tygodniu). Niestety na dobrego fachowca trzeba długo i cierpliwie czekać, byle dotarł przed zimą bo chcielibyśmy zacząć grzać. W zeszłym tygodniu wstawiliśmy w końcu drzwi wejściowe. i nawet udało misię je pomalować A ponieważ jest ładna pogoda to ja sadzę tulipany i krokusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 27.10.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Zgadza się...śliczny:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 27.10.2013 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 No i teraz zaczynają się schody:bash::bash: Mamy już kominek i ściankę, ale co dalej!!!!!!? Nie mogę sobie nic wyobrazić, ani koloru ściany, ani listew przypodłogowych, a najgorsze nie wiem jaka ma być barierka schodów. Myśleliśmy o kutej, ale sama nie wiem. Na podłodze będą panele takie brudne, przytarte, szaro brązowe (ciemne), muszę wrzucić zdjęcie. Listwy najpierw miały być czarne, drzwi też ale teraz nie wiem. Nie mam pomysłu. Mam w glowie czarną pustkę. A zegar tyka ... Za chwilę usłyszę pytanie : jakie to jakie tamto:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 02.11.2013 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Dzięki bogumil, owcaania nie wiem na jaki styl, na pewno będzie mieszanina, tylko nie chciałabym też przesadzić z dodatkami i kolorami. Mnie podoba się styl nowoczesny a zarazem klasyczny, elegancki, trochę glamour. A poza tym mamy już trochę mebli które niestety zabieramy ze sobą. Więc jesteśmy bardzo ograniczeni. Na dodatek kupiliśmy panele które nam się po prostu spodobały, zamiast przemyśleć trochę ich kolor, aaa... dobra to taki komplet mamy już od kilku lat i jest niezniszczony i będzie jeszcze długo to są 2 fotele i kanapa 3 osobowa, ale mieści się 5 osób na niej do tego mamy żyrandol i taki panel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 02.11.2013 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Piękne są schody dywanowe, ale mój M takich nie zrobi, bo są zbyt nowoczesne. Mnie najbardziej podobają się schody jakie są tutaj http://www.marchewka.pl/#/pl/schody/MS-73 przepiękna barierka, ale takich M też nie zrobi M proponuje coś w tym stylu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 02.11.2013 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 A co myślicie o tej inspiracji myślę zrobić jadalnię w tym stylu, to jest to pomieszczenie po drugiej stronie ścianki z cegły. a kuchnia będzie w stylu klasycznym taka jak ta http://www.fabrykawnetrz.com.pl/?module=Default&action=ContentController§ionId=35 tego już jestem na sto procent pewna. Pozostaje mi do zrobienia cała reszta czyli jak to wszystko połączyć, żeby nie wyszedł totalny kicz. Liczę na pomoc. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 02.11.2013 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Dolna łazienka. Inspiracja . Kupiłam już nawet płytki na podłogę gres Lazio beige, piękny ecru i myślę do tego na ściany dokupić gres polerowany czarny także duże płytki 60x60. Taka łazieneczka glamour. Myślałam o mozaice na ściany, ale mój M nie jest skory do remontów i wiem że jak coś wyjdzie z mody to niestety nikt mi tego nie zmieni. Więc obawiam się, że za dwa trzy lata mozaiki się znudzą, tak jak kiedyś i wtedy zostanie mi czarno biała łazienka. Dodam parę kolorowych dodatków i będzie ok zawsze na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batoniks 04.11.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Specjalnie zarejstrowałam się na forum,żeby napisać,że Wasz domek jest śliczny! Chciałabym wiedzieć czym pokryty jest dach,bardzo mi przypadł do gustu i myślę o takim w moim domku.Z niecierpliwością czekam na następne posty i zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 06.11.2013 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Witam, witamdom jest pokryty zwykłą dachówką, nic specjalnego.Otóż 10 lat temu ja i M założyliśmy, że na pewno wybudujemy dom, wcześniej lub później i wtedy zkupiliśmy już wtedy 25 letnią dachówkę ze szkoły, którą zamieniono na blachę. Ale ta dachówka to długa historia.Gdybyś wiedziała ile osób użalało się nad nią, gdy ją układaliśmy. Pracownicy z firmy budowlanej po prostu z nas się śmiali. Ale kiedy dach był gotowy, wierz mi że mowę im odebrało. Stwierdzili, że takiego ładnego dachu nigdzie jeszcze nie ułożyli.Oczywiście tą dachówkę trzeba było wyczyścić ze starego cementu ale efekt jest naprawdę oszałamiający. W realu jest jeszcze ładniejsza, a po deszczu... Wszyscy o ten nasz dach pytają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 06.11.2013 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 OWCAANIA nie ma mowy o szklanej barierce, mój M nienawidzi nowoczesnego stylu, a mnie bardzo się podoba Ale znalazłam jeszcze takie schody i takie to schody z forum od któregoś formuowicza piękne oczywiście tylko u mnie byłby kolor szarawy ja panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 06.11.2013 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Mam nadzieję, że mogłam użyć tych zdjęć i nikt się nie pogniewa że wykorzystam je jako inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 06.11.2013 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Jeszcze takie zdjęcie znalazłam w necie prościuteńkie tralki, piękne tylko czy do mojego malutkiego saloniku będą pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 06.11.2013 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 I jeszcze taki surowy hol mi się marzy, tylko z czego zrobić takie surowe ściany, może płytki z trawertynu. No i musi się jeszcze zmieścić duża wygodna szafa do takiego wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 18.11.2013 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 OWCAANIA Dzięki za podpowiedzi. M się nie zgodził na białe i ustaliliśmy, że robimy w kolorze paneli, czyli taka szarość. Ale dzięki że nakierowałaś mnie tym stylem angielskim. Wpisałam w wyszukiwarkę hasło styl angielski i wyobraź sobie, że pojawiły się zdjęcia mi bliskie. Bo okazuje się, że styl angielski to nie do końca biel i kwiaty, są stare meble, antyki, to co nam się podoba. To też kamienie i cegły. Dzięki. Na budowie : Nareszcie skończone ocieplanie zewnętrzne jeszcze tylko malowanie podkładem i domek czeka do wiosny, A WIOSNĄ SIĘ ZACZNIE .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 18.11.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 ...i taki panel [ATTACH=CONFIG]221992[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]221993[/ATTACH] co to:confused: jest PRZEPIĘKNY!! chcę taki :) a no i się tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 18.11.2013 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 co to:confused: jest PRZEPIĘKNY!! chcę taki :) a no i się tu Witam i zapraszam A panel jest firmy CLASSEN ale nazwy nie pamiętam sprawdzę i napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 18.11.2013 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 nie wiem o co chodzi wrzucam jedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 18.11.2013 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Dobra dosyć drzwi albo nie. Wchodząc do domu po lewej mam schodki i kolejne drzwi to są schodki i drzwi do garażu. Teraz jaki kolor tych drzwi, czy taki jak wejściowych, czy taki jak meble które tam będą czy czarne? No i jaki wzór? Żeby sprawę utrudnić, to panele są szaro- brązowo czarno zielone! Będą się łaczyć linią prostą z podłogą w holu. No i oczywiście co dać na podłogę w holu. Wymyśliliśmy że damy trawertyn, albo płytki imitujące kamień i ewentualnie kilka przykleimy do ściany, żeby wyglądały na odpadające jak na tej inspiracji patrz wyżej. Ma ktoś pomysł??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 28.11.2013 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Właśnie usiłowałam wstawić adres mojego tematu, ciekawe czy się udało;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts