WOJNARKI 12.01.2014 23:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 A u nas trochę nowości: Nie wiedziałam jak rozwiązać temat drzwi z holu do kotłowni, więc je pomalowałam tak jak drzwi zewnętrzne, pomimo, że pozostałe drzwi wewnętrzne maluję na biało w całym domku. Oto efekt: na tym zdjęciu ich kolor i forma od strony garażu Jesli chodzi o garaż, to udało nam się go wreszcie pomalować ściany na biało a podłogę farbą epoksydową. Stwierdziliśmy, że układanie płytek w naszym przypadku mija się z celem, mój M będzie tam robił wszystko co tylko mu przyjdzie na myśl, począwszy od naprawy samochodu, porzez spawanie, rąbanie drzewa i inne cuda... W związku z tym płytki są tam bez sensu, bo od razu się porozbijają, a farbą zawsze można odnowić garaż. Jak już wspomniałam, kupiliśmy drewniane drzwi w rewelacyjnie niskiej cenie i teraz je maluję. Najpierw pomalaowałm je lakierem, potem wyczyściłam papierem ściernym, nałozyłam warstwę farby białej i czekam aż sobie wyschną w tedy znów papier ścierny i kolejna warstwa farby. Oto one w liczbie 5 sztuk : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 12.01.2014 23:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Kiepsko widać te drzwi w garażu, zrobię zdjęcie jeszcze raz. Mój M zrobił już wszystkie futryny, które też już mają pierwszą warstwę farby białej. Przyznam się, że nie do końca jestem przekonana do tego malowania na biało, dotychczas mieszkaliśmy w domu wykończonym naturalnym drewnem, ewentualnie lekko przyciemnionym bejcą ( meble naturalny dąb, parkiety, drzwi drewniane, boazeria na ścianach, belki na suficie). A teraz taka zmiana, drzewo zamalowujemy, gdybśmy z M nie widzieli tych pięknych angielskich domów i gdyby cena tych drzwi nie była tak zawrotna ( czytaj niska ) to nie zrobilibyśmy białych drzwi. Ale trzeba zaryzykować spróbować czegoś nowego i innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 28.01.2014 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Po dłuższym niebycie na FM mam nowe zdjęcia. To moja piwnica z regałem, te drzwi to przejście do piwniczki z warzywami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 28.01.2014 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Udało nam się też poukładać płytki w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 28.01.2014 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Teraz najtrudniejsze : jaki kolor fugi, żeby tego nie zepsuć. Czarna chyba nie, jasno brązowa?M ułożył płytki w górnej łazience, jak zrobię zdjęcia to wkleję. Teraz układa płytki w dolnej łazience na ścianach, a tych jestem najbardziej ciekawa bo to gres polerowany czarny w rozmiarze 60cmx60cm. Jak go zobaczyłam to się poprostu zakochałam i teraz czekam na efekt. Troszkę się obawiam, bo ta łazienka ma 2mx2m i wszędzie piszą, że tak duże płytki nadają się tylko do dużych pomieszczeń, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 28.01.2014 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 No i czeka mnie jeszcze odbiór paczki z mozaiką, wiem że jest piękna na zdjęciach, zresztą w realu też. Będe ją mieszać z białymi płytkami, ale cały czas się zastanawiam jak ją ułożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 02.02.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 I jeszcze taki surowy hol mi się marzy, [ATTACH=CONFIG]222764[/ATTACH] tylko z czego zrobić takie surowe ściany, może płytki z trawertynu. No i musi się jeszcze zmieścić duża wygodna szafa do takiego wnętrza. Hej - podgladam, ale sie nie odzywam pieknie u Ciebie, a okolica tez wydaje sie piekna, gorzysta... Wojnarki, patrzac na ta inspiracje polecam Ci poogladac domy na Malcie. tutaj przyklad: http://www.self-catering-breaks.com/images/property_pictures/25099_1289254523.jpg tam prawie wszedzie widac kamien na scianach....chybaj najbardziej z wszystkich krajow srodziemnomorskich...tradycyjne farmhouse maltanskie sa piekne....moze cos wypatrzysz dla siebie. Pozdrowienia, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 03.02.2014 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Witaj Maju, już myślałam, że nikt tutaj nie wpada:bye: miło Cię gościć. Dziękuję za przepiękną inspirację aż żałuję, że nie zbudowałam pałacu w którym wszystkie ściany byłyby z kamienia, wszędzie piękne portale kamienne ach............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 03.02.2014 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ułożyliśmy płytki w dolnej łazience TADA........ w tej chwili łazienka wygląda na wysoką i nawet nie zmniejszyła się wizualnie. I najważniejsze: jest pieknie!!!!!! Gres wygląda cudnie! Na razie nie był impregnowany, ale nie widzę żadnych plam, ładnie się czyści i zastanawiam się teraz nad kolorem fugi czarna czy jednak taka prawie jak na zdjęciu beżowa, ponieważ takie płytki mam na podłogę. Oczywiście kiedyś je ułożymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 03.02.2014 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) Poniewaz sami ukladalismy pytki wielkoformatowe, wiec szukalismy informacji na temat ukladania takich plytek, znalezlismy je na tym forum, wiec potwierdzamy ze system poziomowania płytek jest the best! w naszym przypadku korzystalismy z PERFECT LEVEL KLIN najtanszy na allegro. Oczywiscie o ile sciany sa rowne. My w niektorych miejscach sciany rownalismy klejem czasem bylo 1,5 cm odchylu. Ale udalo sie. Edytowane 3 Lutego 2014 przez WOJNARKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 03.02.2014 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Udało nam sie jeszcze ułożyć płytki w górnej łazience, ale te płytki jakoś takie niewyraźne, faktycznie mają ciemny brązowy kolor trochę czekoladowo-kakaowy i kawałeczek prysznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batoniks 12.02.2014 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 A ja wciąż wzdycham do waszego dachu,skąd by tu wytrzasnąć coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 05.03.2014 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Batoniks poszukaj choćby na allegro tam starą dachówkę rozbiórkową na pewno znajdziesz, tylko czy Ci to odpowiada, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 05.03.2014 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Stoję przed dylematem, czy fuga wokół moich dekorków ma być bezbarwna z brokatem fuga czy biała z brokatem złotym. Jak ktoś tu zagląda to plis podpowiedzcie mi. Sorry za zdjęcia ale tylko takie posiadam, a odpowiedź muszę dać jak najszybciej. To moja łazienka sorki za bałagan:o i fugi do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batoniks 03.06.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Czekam i czekam na jakieś nowe zdjęcia tego ślicznego domku,ale chyba się nie doczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 17.06.2014 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Hej batoniks, nie miałam czasu uzupełniać zdjęć, zresztą za dużo sie działo, żeby znaleźć jeszcze czas na pisanie. Ale już uzupełniam. Jesteśmy na etapie prawie skończonych pokoi dzieci, bo zamierzamy się do takich wprowadzić Jeszcze żyrandol do podłączenia, ale to poczeka na elektryka, oczywiście to pokój córeczki i już skład zabawek. Poniżej pokój synka zastanawiamy się nad wyborem koloru mebli do pokoju, teraz jestem na etapie srebrno - szarych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 17.06.2014 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Mamy jeszcze skończoną sypialnię i garderobę, ale tam jest teraz składzik, więc jak uprzątniemy to pokażę. Schody mamy na takim etapie sorry ale są teraz oklejone bo kończymy ściankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 17.06.2014 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Mamy trochę łazienki górnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 17.06.2014 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Mamy jeszcze kuchnię też z płytkami i posprzątaną, i najważniejsze mam ułożoną kostkę granitową na wyjściu z kuchni, cudnie!!!!!!!!!!:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 17.06.2014 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Ogólnie dużo pracujemy, na efekty trzeba długo czekać, czasem mam już dość tej roboty. Nie oceniajcie porządku na budowie, please!!!!!!!!!!!!!!!!! Niestety czasem nie wiem gdzie sprzątać, czy w domu w którym mieszkamy, czy już na budowie i z reguły jest tyle do zrobienia, że trzeba robić coś zupełnie innego, i wszędzie mamy bałagan. MAKABRA. I jeszcze stróż mojego domku i wizytówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts