mobby 10.05.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Próbuję złapać koszt ocieplenia poddasza wraz z sufitami podwieszanymi.Mam krokwie 16cm. Dach dekarze obliczyli na 250 m2Chodzi mi o orienatycyjne koszty jakie ponieśliście na następujące prace:1.Ocieplenie skosów 2.Izolacja 3. Stelaż i płyty4. Szlifowanie łączeńTak samo sufity.Jakie to są kwoty, bo nie wiem, czy podołam Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 10.05.2004 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Oczywiście z materiałem Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stefano 26.05.2004 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Też byłbym ciekaw ile to kosztuje. Może znajdzie się ktoś z okolic Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 27.05.2004 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 W tej chwili robią ocieplenie + montaż regipsów w cenie 60 zł/m2 netto. Jedyna różnica w stosunku do Twojego "przepisu", to że mam położone między krokwie wełnę 15 oraz dodatkowo 5 cm wełny "na krzyż". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 27.05.2004 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Rozumiem, że to jest koszt z materiałami?! A jakiej firmy wełnę włożyłeś? Pozdrawiam Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 27.05.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Tak, ze wszystkim. Wełna Isover UNIMATA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati13 02.06.2004 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Poszukuje jakichs fachowcow do ocieplenia poddasza ( suche tynki rowniez ) Czy ktos moze cos polecic? Okolice Krakowa(8km).Bede wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurekk 20.06.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Poszukuje jakichs fachowcow do ocieplenia poddasza ( suche tynki rowniez ) Czy ktos moze cos polecic? Okolice Krakowa(8km).Bede wdzieczna http://www.kotarba.x.wp.pl Bede wolny za 3 tygodnie - robie ppoddasze. Ceny i moje prace w Krakowie podam na priv. Pozdrawiam - Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga75 23.06.2004 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Ja byłabym wdzięczna za ofertę w okolicach Warszawy - komplet robocina + materiał. Ocieplenie wełną 17cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zark 22.09.2004 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Podciągam pytanie do góry, bo też jestem zainteresowany ociepleniem 250m2 dachu (15+5 wełny, folia, płyty g-k) w okolicach W-wy (wschód). Pierwsza oferta z firmy (stosująca Rockwool'a) podała cenę 90.- zł /m2 wraz z materiałem.Czy to dużo? Ja liczyłem na ok 50-60,- zł. Czy mam szansę za tę kwotę kogoś znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wit 08.10.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Ja mam pierwszą ofertę na 80zł z materiałem (Knauff) lub 30zł za robociznę. Cena za m2 obejmuje ocieplenie poddasza, suchą zabudowę g-k i malowanie. Gość mówi, że nie jest tani ale, że po nim nie trzeba poprawiać. Brać czy szukać dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boo 09.10.2004 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Ja mam propozycję 25 zł/m2 (sama robocizna). Materiały kupujemy sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 09.10.2004 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Dolaczam do pytania, ale chodzi mi tylko i wylacznie o robocizne obejmujaca:a) nabicie listew 4x4 na krokwie (w celu dodania wysokosci krokwii, bo krokwie maja 18 cm a welna ma 20 cm)b) ocieplenie welna c) wypoziomowanie oraz zalozenie profili pod plyty g-k (podwojny stelaz) i wlozenie miedzy profile dodatkowo 5 cm welnyd) zalozenie paroizolacjie) dokrecenie plyt g-kf) obrobka (szpachlowanie, szlifowanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 09.10.2004 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Ja mam ofertę 20 zł za metr. Zą i tańsi, ale tu wiem ze nie będzie partactwa. Materiały zawsze kupuję sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stefano 10.10.2004 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2004 W końcu znalazłem ekipę za 20 od metra. Z poddaszem się uwinęli w tydzień. Jednak ostatnio jak przeglądałem piwnicę znalazłem KUPY. Chłopaki nie posprzątali po sobie swoich ekskrementów. Dodam że choć nie mam jeszcze kanalizacji mam sporo wiaderek róznego rodzaju i łopat duży wybór. Nie będę więc polecał tej ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 11.10.2004 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Chyba na placu budowy powinno stać WC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 15.10.2004 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 W końcu znalazłem ekipę za 20 od metra. Z poddaszem się uwinęli w tydzień. Jednak ostatnio jak przeglądałem piwnicę znalazłem KUPY. Chłopaki nie posprzątali po sobie swoich ekskrementów. Dodam że choć nie mam jeszcze kanalizacji mam sporo wiaderek róznego rodzaju i łopat duży wybór. Nie będę więc polecał tej ekipy. dobrze, że nie robili trzy tygodnie...do piwnicy na pewno byś nie wszedł ................pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati13 07.12.2004 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 u mnie panowie sie wycenili na 25 zl robocizny, materialy kupuje sama (welna 15 + 5) . To chyba umiarkowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 14.12.2004 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 22,5 zł (po negocjacjach) wełna 15 + 5, stan "pod malarza", w razie ewentualnych pęknięć poprawki po sezonie grzewczym. około 160 metrów do zabudowy, dach czerospadowy, trzy duże lukarny, pięć oken dachowych do obróbki. ekipa sprawdzona - robiła mi dach. trzy osoby pracują już trzeci tydzień (przychodzą o 7.00 wychodzą ok. 18 - tej) są na etapie szlifowania. robota wygląda bardzo porządznie. z czystym sumieniem mogę ich polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 09.01.2005 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Piszecie, ze docieplenie i montaz plyt z obrobka pod malowanie ok. 20-25 zl/m kw. A ile moga wolac za sam montaz profili metalowych do plyt g-k, wlozenie miedzy nie 5 cm welny, przymocowanie paroizolacji i przykrecenie plyt g-k na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts