Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Można dawać lakier wodny na chemie???

pieknyolek

Recommended Posts

Witam , miałem parkieciarza i zrobił mi pięknie podłoge . Razem ze mna uzgodnił że na podkład da capon 2 razy potem warstwa lakieru sh-lack polerka znow warstwa sh-lack i na sam koniec po przepolerowaniu warstwa lakieru Bergen eco gold .. Podłoga wyszła bajkowo ale słyszałem pare opini ze nie powinno sie nakladac wody na chemie a inni mowia ze mozna i jak jest dobrze zrobione to bedzie sie trzymac super. jaka jest prawda bo nie wiem czy sie martwic o swoja podloge czy spac spokojnie. mozna dawac lakier wodny na ostatnia warstwe jak jest chemia pod spodem????

dzieki. przerwa miedzy chemia a woda to 4 dni i byl tak zmatowiony ze cały zasypany bialym proszkiem i nigdzie nie bylo widac sladu poprzedniego lakieru- akurat bylem przy kazdym etapie cyklinowania wiec wiem jak to wygladalo.

a tak na marginesie to te lakiery i podklad co byl uzyty to dobre materiały ?? troche mnie budzet trzymal wiec taki pakiet mi zaproponowano.

Jak Parkieciarz daje 100% gwarancje na to co mowi i wykonuje to powodzenia.

My nie "mieszamy "- nie łączymy chemi parkieciarskiej, Kazdy producent chemi ma rózne składy chem. lakierów. Lakierów do parkietów nie nalezy rozcieńczać i mieszac z innymi lakierami.

Roblismy kilkadziesiąt reklamacji po parkieciarzach gdzie lakiery były rozcieczane "chrzszczone", lub mieszane: np: Bona z Forbo.:mad:

Efekty uboczne: łuszczenie sie lakieru, efekt gęsiej skórki, bąble-pęcherzyki, zmiany kolorystyczne "czernienie"

Pozdrawiam

Edytowane przez sp**t

Kazda aplikowana warstwa lakieru powinna być tego samego producenta.

W słowie mieszanie, chodziło mi o nakladanie róznych warstw lakieru, roznych producentów np: Bona z Forbo (robilismy reklamacje gdzie "Fachowiec" dal Bone Novia jako grunt, i Forbo 886 2x jako nawierzchniowy- jeszcze opakowania zostawił inwestorowi)

Nie zgodzę się z Panem jest sporo różnej chemii która jest kompatybilna ze sobą, tylko trzeba wiedzieć co i jak można nakładać.

Nie polecam natomiast mieszania dwóch lakierów a następnie aplikowania ich razem.

Można położyć wodę na chemię ale w żadnym wypadku odwrotnie.