pieknyolek 19.10.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Witam , miałem parkieciarza i zrobił mi pięknie podłoge . Razem ze mna uzgodnił że na podkład da capon 2 razy potem warstwa lakieru sh-lack polerka znow warstwa sh-lack i na sam koniec po przepolerowaniu warstwa lakieru Bergen eco gold .. Podłoga wyszła bajkowo ale słyszałem pare opini ze nie powinno sie nakladac wody na chemie a inni mowia ze mozna i jak jest dobrze zrobione to bedzie sie trzymac super. jaka jest prawda bo nie wiem czy sie martwic o swoja podloge czy spac spokojnie. mozna dawac lakier wodny na ostatnia warstwe jak jest chemia pod spodem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_krak 19.10.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 jesli chemiczny jest całkowicie utwardzony, odpowienio zmatowiony to nie powinno być problemu. Problem pojawia się wtedy gdy jest to robione zbyt szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyolek 19.10.2013 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 dzieki. przerwa miedzy chemia a woda to 4 dni i byl tak zmatowiony ze cały zasypany bialym proszkiem i nigdzie nie bylo widac sladu poprzedniego lakieru- akurat bylem przy kazdym etapie cyklinowania wiec wiem jak to wygladalo. a tak na marginesie to te lakiery i podklad co byl uzyty to dobre materiały ?? troche mnie budzet trzymal wiec taki pakiet mi zaproponowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_krak 19.10.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 (edytowane) Berger Seidle? SH lack to tzw. kwiasiarz. ale jeśli się dobrze utwardził i był zmatowiony to powinno być OK. Edytowane 19 Października 2013 przez Pawel_krak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyolek 20.10.2013 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Aqua-Seal ECO GOLD polysk... dokladnie taki szedl na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 25.10.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) Jak Parkieciarz daje 100% gwarancje na to co mowi i wykonuje to powodzenia. My nie "mieszamy "- nie łączymy chemi parkieciarskiej, Kazdy producent chemi ma rózne składy chem. lakierów. Lakierów do parkietów nie nalezy rozcieńczać i mieszac z innymi lakierami. Roblismy kilkadziesiąt reklamacji po parkieciarzach gdzie lakiery były rozcieczane "chrzszczone", lub mieszane: np: Bona z Forbo. Efekty uboczne: łuszczenie sie lakieru, efekt gęsiej skórki, bąble-pęcherzyki, zmiany kolorystyczne "czernienie" Pozdrawiam Edytowane 25 Października 2013 przez sp**t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyolek 26.10.2013 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 ale tu nie chodzi o mieszanie i rozcienczanie tylko o to ze ostatnia warstwa byla wodna a wczesniej chemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 26.10.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Kazda aplikowana warstwa lakieru powinna być tego samego producenta.W słowie mieszanie, chodziło mi o nakladanie róznych warstw lakieru, roznych producentów np: Bona z Forbo (robilismy reklamacje gdzie "Fachowiec" dal Bone Novia jako grunt, i Forbo 886 2x jako nawierzchniowy- jeszcze opakowania zostawił inwestorowi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
5parkiet 26.10.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Nie zgodzę się z Panem jest sporo różnej chemii która jest kompatybilna ze sobą, tylko trzeba wiedzieć co i jak można nakładać. Nie polecam natomiast mieszania dwóch lakierów a następnie aplikowania ich razem. Można położyć wodę na chemię ale w żadnym wypadku odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts