kraken82 20.10.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Witam, w starym poniemieckim domu zdjąłem z części ściany tynk w celach dekoracyjnych.Chciałbym zabezpieczyć odsłonięty mur ceglany przed pyleniem natomiast mam obiekcje przed użyciem dostępnych impregnatów do cegieł, ponieważ tworzą one powłokę hydrofobową i obawiam się, że może być w przyszłości problem z położeniem tynku na ten fragment ściany.Ponadto, nie jestem pewny czy takie środki zapewnią to czego oczekuje na pierwszym miejscu, czyli ochronę przed pyleniem zaprawy? Prosze o poradę, jakiego środka mógłbym użyć? Zależy mi w pierwszej kolejności na zabezpieczeniu przed pyleniem, potem ewentualnie efekt wizualny, koniecznie srodek musi byc paroprzepuszczalny a w przyszłości musi być możliwe położenie tynku Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraken82 25.10.2013 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 nikt, nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts