POLO81 20.10.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Mam problem z bramą segmentową Wiśniowski.Po naciśnięciu przycisku zamykania brama jedzie do samego dołu ale od razu podnosi się i staje 20 cm nad posadzką.O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2303 20.10.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Napewno jest źle ustawiony napęd, brama podnosi się ponieważ uznaje, że napotkala na przeszkode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.10.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 W bramie uchylnej przesunęła mi się kiedyś "krańcówka" - taki hamulec montowany na szynie. W bramie segmentowej pewnie trzeba wyregulować siłę docisku. Tak czy inaczej trzeba przeprogramować automat. Ps. Masz instrukcję? Licz się, że to nie musi podlegać gwarancji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 21.10.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Mam problem z bramą segmentową Wiśniowski.Po naciśnięciu przycisku zamykania brama jedzie do samego dołu ale od razu podnosi się i staje 20 cm nad posadzką. O co chodzi? Miałem to samo. Krańcówka czyli taki punkt na szynie na który nachodzi napęd i się wyłacza. Ten punkt to taki kawałek metalu/albo plastiku przykręcony na wkręt. Jak się poluzuje to napęd dochodzi dalej, brama dotyka podłogi i powraca bo ma tak ustawione zabezpieczenie. Ustaw w poprzednie miejsce - pewnie będzie je widać i przykręć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts