kirk1985 20.10.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Witam,Prosze o porade.Potrzebuje wpiac sie do sieci kanalizacyjnej.Wiem ze potrzebuje zrobic studzienke.Juz rozmawialem z urzedami , usykalem zgode.Zastanawia mnie kwestia wykonania: Studzienka wyglada mniej wiecej tak: http://allegro.pl/studzienka-kanalizacyjna-teleskopowa-315-200-i3567305454.html Jak do istniejacej rury wpiac ta studzienke? Jak ja zalozyc? Kinieta u wlotu i wylotu ma okreslana dlugosc, jak zatem uciac glowna rure, jak ja uszczelnic?? Prosze o porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirk1985 23.10.2013 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 No tak, trudna to rzecz i ciezka do opisania slowami.Moze jednak ktos sprobuje napisac wierszyk, albo nagrac piosenke... moze w ten sposob ugryzienie tematu stanie sie latwiejsze? Hm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 24.10.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Łopata, kilof i ziemia , powietrze aż dokopiesz się do kolektora. Do kinety dopasowuje sztuca i nasuwkę. Mierzę całość i wycinam odpowiedni fragment rurociągu. Wkładam przygotowaną wcześniej kinetę nasuwam na rurę zgodnie z kierunkiem przelotu i naciągam na drugi koniec nasuwkę. Przed wykonaniem tego wszystkiego szukam niepoważnej firmy instalatorskiej aby się pod moją robotą podpisała obiema rekami i z tym dokumentem idę zgłosić do miejskiego zakłady kanalizacji wykonaną robotę i proszę o odbiór techniczny. Nie znam przepisów ale nie wiem czy nie musisz tej studzienki nanieś na mapy. To tak w dużym skrócie. A tak w ogóle to zleć to firmie obsługującej ten kolektor. Zapłacisz ale będziesz miał spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirk1985 24.10.2013 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Dzieki wielkie za streszczenie tematu, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts