ClNEK 23.10.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 (edytowane) Czy ta konstrukcja pod względem przemarzania będzie lepsza czy gorsza od HST? Wiem że PSK jest tu najlepsze ale zanim podejmę decyzję chcę poznać jak najwięcej argumentów. Co do MS to chyba raczej jest to znana i jakościowo dobra firma? Próg HSt jest dużo cieplejszy od tej konstrukcji MS, weź pod uwagę, że w tym PSK z niskim progiem ma on 70mm szerokości, przy HSt masz 170 mm. Generalnie takie coś jak ma MS w ofercie mógłby wykonać każdy producent, przykręcając szynę jezdną do poszerzenia zamiast do ramy. Dlaczego tego nie robią - nie wiem, słaba izolacja może nie być powodem. Najcieplejsze jest PSK ale nie z niskim progiem. Finlandia, te 5 cm podałem na zasadzie progu MS czyli jak zrobisz taraz zaraz pod odwodnieniami to w najwyższym punkcie profilu od tarasu będzie ok 5 cm (dla konstrukcji 5 komorowych) i trochę ponad 6 cm dla np Alphaline Tu masz przekrój progu Veka Slide (HST), porównaj go z tym rozwiązaniem MS Edytowane 23 Października 2013 przez ClNEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 23.10.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Co do MS to chyba raczej jest to znana i jakościowo dobra firma? Firma z segmentu premium, tylko jeszcze zwróć uwagę na opinie odnośnie lokalnego dystrybutora jeżeli chodzi o montaż, Wybierając produkt z wysokiej półki wybierz również profesjonalny montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 23.10.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Ja również myślałem podobnie, ale mając w projekcie 6 HSów oraz perspektywę oszczędności na wizjii architekta w kwocie kilkunastu tyś zł zmieniam swoje poglądy i szukam alternatyw. Po przeczytaniu wrześniowego Muratora oświeciło mnie że jest coś takiego jak niski próg w drzwiach uchylno przesuwnych. I stąd wynikło moje pytanie. Próg 2-5 cm jest dla mnie do zaakceptowania i z 6 HS robi sie dzięki temu tylko 2. O ile oferta okien z MS będzie dobra a jakie masz szerokosci tych okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 23.10.2013 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 5 szt 2,4 m. i 1 szt 2,2 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts