wroc.pap 20.10.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Witam szystkich, mój pierwszy post na forum pytanie dotyczy ocieplenia oraz pokrycia dachu płaskiego - strop teriva Projekt uwzględniał keramzyt ze spadkiem na warstwie stropu, lecz wykonawca dowiadywał się i na terenie Wrocławia takiego betonu nie da się zdobyć, mi udało się dowiedzieć że można to zrobić bez specjalnego betonu, wystarczy pokryć strop odpowiednią ilością keramzytu, 15, 20 , 25 cm zależy ile kto chce... i na to papier woskowany dla izolacji i następnie szlichta betonu b10 na warstwę keramzytu... na to 2 warstwy papy właściwej Robota nie łatwa, bo trzeba dostarczyć keramzyt na strop w moim wypadku około 5 metrów nad ziemią i następnie szlichta z betonu na górę, i tutaj już przydałaby się pompa do zalania (koszt przyjazdu samej pompy około 600zł) keramzyt m3 to koszt około 250 zł styropapa ze spadkiem o ile udało mi się dowiedzieć to koszt za m3 około 250 zł , natomiast styropian z klina bez warstwy papy już od 200 zł.... Pytanie moje brzmi co lepiej zastosować, a może jest jeszcze inne rozwiązanie o jakim nie wiem.... pokrycie keramzytem będzie droższe, na szybko licząc 7 m3 x 250zl z transportem ~1500 zł + warstwa betonu - szlichta ~ 1500 zł + papa właściwa 2 warstwy ~2000 zł czyli na szybko licząc 5000 zł (+papier izolacja , kołki,,.., ) styropapa ze spadkiem z tego co mi się udało dowiedzieć 220 zł netto (270 brutto) potrzeba ~7m3 czyli 1900 zł + papa właściwa (1 lub 2 warstwy) 2000 zł (2 warstwy) na szybko licząc 3900 zł (+haki, kleje, rynna...) jena warstwa papy 2900 zl styropian ze spadkiem 170 zł netto (210brutto) potrzebna 7m3 czyli - 1500 zł + styropapa płaska 5 cm 1000zł + 2 warstwy papy właściwej 2000 zł na szybko 4500 zł (lub jeżeli styropapa ma już papę podkładową wtedy jena warstwa papy właściwej i zamiast 2000 będzie 1000 zł) 3500 zl Spadek dachu 2% na 7 metrach Pytanie co będzie lepsze.... i trwalsze ? gdzie dostać styropape z klina ? czy ktoś już miał z tym do czynienia ? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts