mtsw466 20.10.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Witam, od dwóch lat mieszkamy w domu wybudowanym dzięki poradom ludzi z forum. Przyszedł czas na ostatnią inwestycje czyli bramę przesuwną. Jak w temacie od czego zacząć? Z grubsza wiem co chcemy czyli jaka brama. Teraz pytanie czy zacząć od osadzania bramy, czy najpierw zakupić siłownik znając wagę bramy. I co powinno się znaleźć w zestawie który nie jest przesadnie rozbudowanych zestawem, myślę tu o napędzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 21.10.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Najpierw osadzasz bramę a dopieroż siłownik.Z napędami jest prosta sprawa gdyś są skompletowane podstawowe zestawy.Napęd +fotokomórki+piloty (w zestawie przeważnie 1lub 2). Listwy zębate spawane lub przykręcane(więcej zabawy).Dobór mocy ,osobiście jestem zwolennikiem dawania trochę zapasu mocy.Średnio brama 4mb światło waży 270-350kg.Więc napęd minimum do 500kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 16.12.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 listwy zębate tylko przykręcane. Nigdy spawane. Chyba, że wolisz wymieniać uszkodzoną zębatkę napędu a nie uszkodzony fragment listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 17.12.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Dawanie zapasu na moc napędu na pewno daje nie tylko płynniejszy ruch. Sprawi też, że napęd na dłużej starczy. Też jestem zwolennikiem takiego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts