Spawos 21.10.2013 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Witam wpadl mi do glowy pomysl moze glupi ale od tego jest forum aby dzielic sie tym chodzi od wentylacje po poradach i rozmowach z Jaśkiem bede mial 2 nawiewy i reszta wyciagowe wszedzie i teraz mam duze poddasze dlugie na 18m i szerokie na 10 i zamiast gruntowego wymiennika zrobic aby umeiscic 2 rury w sobie rura ktora bedzie wpadac świeże powietrze do domu fi 200 ona byla by umeiszczona w fi 315 a skropliny bo pewnie takie sie zrobia odpowadzic do odpowietrzenia kanalizacji ... a dlugosc mysle ez okolo 35 m albo wiecej bo miejsce jest tylko obawy bo wyciagi z mam srednicy 160 glowny kanal i czy przejscie w takia duza srednice 315 bedzie to jakis problem ? i jaka sprawnosc tego by byla ? jest jakis sens tego robienia czy jak nie zrobie to sie nie dowiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 21.10.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Witam wpadl mi do glowy pomysl moze glupi ale od tego jest forum aby dzielic sie tym chodzi od wentylacje po poradach i rozmowach z Jaśkiem bede mial 2 nawiewy i reszta wyciagowe wszedzie i teraz mam duze poddasze dlugie na 18m i szerokie na 10 i zamiast gruntowego wymiennika zrobic aby umeiscic 2 rury w sobie rura ktora bedzie wpadac świeże powietrze do domu fi 200 ona byla by umeiszczona w fi 315 a skropliny bo pewnie takie sie zrobia odpowadzic do odpowietrzenia kanalizacji ... a dlugosc mysle ez okolo 35 m albo wiecej bo miejsce jest tylko obawy bo wyciagi z mam srednicy 160 glowny kanal i czy przejscie w takia duza srednice 315 bedzie to jakis problem ? i jaka sprawnosc tego by byla ? jest jakis sens tego robienia czy jak nie zrobie to sie nie dowiem ? Można zapytać: A co z wodą ( 6-12litrów dziennie) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R90 21.10.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Nie lepiej kupić jakiś tani rekuperator? Sprawność nie będzie oszałamiająca, zwłaszcza jeszcze, że masz w tak dużych średnicach przepływ laminarny, który nie sprzyja dobrej wymianie ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts