Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

W związku z tym, iż przymierzamy się do zakupu mieszkania planujemy je przeorganizować pod siebie. W tym celu musimy przenieść kuchnię z jednego miejsca w drugie. W tym momencie powstaje pytanie czy da się to zrobić. W ząłączeniu rzuty instalacji i samego mieszkania. Byłbym wdzięczny gdyby mi ktoś powiedział czy mogę się wpiąć z nowej kuchni do komina przy łazience. Dodam tylko, że w łazience jest okno i w tym kominie jest wentylator. Chciałbym się do niego podpiąć wyciągiem z kuchni.

po.jpg

przed.jpg

wentylacja.jpg

https://forum.murator.pl/topic/184017-przenesienie-kuchni-organizacja-wentylacji/

Witam ponownie,

Wiem, że nie powinienem tak spamować tylko kulturalnie poczekać na odpowiedź ale mam nóż na gardle. Do czwartku muszę się zdecydować - biorę czy nie.

Z tego co się zdążyłem zorientować, raczej do łazienki się nie wkuje. Mogę zastosować okap z filtrem węglowym ale to rozwiązanie jakoś mi nie leży. W związku z tym pomyślałem czy można poprowadzić rurę przez cały pokój do istniejącej kratki, taką białą prostokątną i zabudować ja płytą g-k. Co o tym myślicie? Dodam tylko że długość takiej poziomej rury do komina wentylacyjnego wyniosłaby około 9 metrów i w mieszkaniu nie ma gazu.

wentylacja2.jpg

https://forum.murator.pl/topic/184017-przenesienie-kuchni-organizacja-wentylacji/#findComment-6147342