Piotr_Szczawno 21.10.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Witam, mieszkam na ostatnim piętrze kamienicy (nade mną jest jeszcze strych). W mieszkaniu mam zainstalowany żeliwny piec na drewno. Palenie w nim generalnie przebiega bardzo dobrze. Pomimo, że mieszkam na przedostatniej kondygnacji, nie ma problemów z ciągiem.Jest jednak inny kłopot. Przy silnych wiatrach zdarza się, że cofa spaliny. Komin nie jest zakończony żadną nasadą, czy daszkiem. Myślałem, aby ten problem rozwiązać montując w kominie dodatkową rurę, która będzie wychodzić ponad komin i zakończona daszkiem.Nie wiem jednak czy ten kierunek jest dobry. Dlatego proszę o pomoc w tej sprawie. Jakie rozwiązanie zastosować? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jks 24.10.2013 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Witam Mozna tu zastosowac gotowa obudowe kominów. Rozwiazuje ona wiele problemow, no i mozna ja montowac na istniejacy komin, a sam montaz jest naprawde latwy i szybki. Sam zobacz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts