ILA34 22.10.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Witam serdecznie wszystkich , jestem posiadaczką pieca Galmet ze sterownikiem sT-480 tech , może ma ktoś taki sam piec i pomoże mi w ustawieniach , w sobotę odpaliliśmy piec i podawanie eko było przez 4 godziny co chwila co skutkowało wyrzucaniem groszku . Wcześniej tylko raz robiliśmy próbę po zainstalowaniu pieca i było ok. .Niby teraz jest ok może piec musiał mieć czas na uregulowanie .. jakie ustawienia powinny być żeby było ekonomiczne spalanie ? Druga sprawa pompa cyrkulacyjna nie chodzi w automacie . na sterowniku jest wszystko załączone i jest ok. . Woda zadana na piecu to 55 st. A dobija tylko do 41-42 st i koniec , długo trzeba czekać na ciepła wodę jak odkręcę kran - jak sądzicie co może być przyczyną ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucas_1287 07.09.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Witam serdecznie wszystkich , jestem posiadaczką pieca Galmet ze sterownikiem sT-480 tech , może ma ktoś taki sam piec i pomoże mi w ustawieniach , w sobotę odpaliliśmy piec i podawanie eko było przez 4 godziny co chwila co skutkowało wyrzucaniem groszku . Wcześniej tylko raz robiliśmy próbę po zainstalowaniu pieca i było ok. .Niby teraz jest ok może piec musiał mieć czas na uregulowanie .. jakie ustawienia powinny być żeby było ekonomiczne spalanie ? Druga sprawa pompa cyrkulacyjna nie chodzi w automacie . na sterowniku jest wszystko załączone i jest ok. . Woda zadana na piecu to 55 st. A dobija tylko do 41-42 st i koniec , długo trzeba czekać na ciepła wodę jak odkręcę kran - jak sądzicie co może być przyczyną ?? Witam, mam Problem z w/w piecem, mianowicie nie moge dojść z ustawieniami. Dwa dni temu uruchomiliśmy piec ale nie mogę trafić w optymalne ustawienia. Widzę że Pana post jest juz jakiś czas więc pewnie piec i ustawienia juz rozpracowane. W związku z tym może poda mi Pan ustawienia swojego pieca może i u mnie sie sprawdzą. Miałbym chociaż jakiś punkt odniesienia bo teraz jest tragedia. Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts