Wawe83 22.10.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Witam Właśnie wprowadziłam się do kamienicy gdzie są piece kaflowe.Zastanawiam się nad wmontowaniem grzałki elektrycznej - może mi ktoś podpowiedzie jaki jest koszt przerobienia pieca i czy kosztowo wychodzi tak samo jak piece akumulacyjne? Druga opcja to zostawic piec w takim stanie jak jest, ale absolutnie nie wyobrażam sobie palenia weglem, głównie ze względu na to, że boję się, że całe mieszkanie będe miała w pyle i brudne od węgla. Ostatni arz miałam doczynienia z grzaniem weglem za zcasów, gdy z babcia przynosiłysmy wiadra z piwnicy i szufelką wrzucałyśmy do pieca. Pomijając noszenie ciężarów, brud i pył były wszędzie.Sąa jakieś inne opcje grzania w piecu kaflowym? Jakie i jak wychodzą kosztowo? Wiem, że trochę tego dużo, ale dotychczas miałam albo ogrzewanie centralne albo elektryczne (piece akumulacyjne), co raz wiecej osób rozbiera piece kaflowe i zamienia je na elektryczne. Zaczynam dopiero remont mieszkania i mogę zarówno piec zatrzymać, przerobić jak i wyrzucić. Moze ktoś mi coś doradzi, co zrobić najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Kutno 02.11.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Witam. Jeżeli chodzi o piec kaflowy to można go bez problemu przerobić na piec elektryczny koszt takiej przeróbki to 500zł plus koszt grzałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 25.03.2014 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Można także przerobić na palenisko do spalania drewna .Od dawna budujemy piece kaflowe do spalania tego bio odnawialnego opalu ,dodatkowe zalety nie śmierdzi jak od węgla i dotyczy to nie tylko dymu z komina ale także popiołu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolec 25.03.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Rozbierz go i kup jakiś piecyk podobny do komików . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts