Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komornik - czy wiecie co wam grozi ?!

q-bis

Recommended Posts

"A teraz proszę mi powiedzieć, jak komornik ma ściągnąć jakikolwiek dług..."

Jest wiele sposobów, ale...

Najprościej jednak być normalnym ŚCIERWOJADEM!!!

Nie wnikać, zabrać, nawet jak nie wolno - niech ktoś się broni, jak umie... Jak nie umie/nie wie jak/nie wie, ze można - to jego problem!

Kasa się zgadza!, No... Prowizja JEST!.

A jak udowodnią- ze był to błąd i działanie pozaprawne - mówi się przepraszam, albo nawet i to nie!!!!!!

Uważam, ze te ścierwojady powinny być pozbawione prawnej ochrony!!!

Dokonali czegoś, co komuś krzywdę wyrządziło to MUSZĄ na własny koszt tę krzywdę naprawić!!!

I coś jeszcze...

Poznałem kilku komorników i byli to ludzie godni szacunku. Wykonywali swój zawód tak, że dało się załatwić nawet trudne sprawy.

Spotkałem na swej drodze także ścierwojada! Baba-ścierwojad. Bez sumienia, etyki, z uprawnieniami, W DUPIE miała prawo i konstytucję! Ze znajomościami.

Do takich padlinożerców należałoby strzelać!

Adam M.

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"A teraz proszę mi powiedzieć, jak komornik ma ściągnąć jakikolwiek dług..."

Jest wiele sposobów, ale...

Najprościej jednak być normalnym ŚCIERWOJADEM!!!

Nie wnikać, zabrać, nawet jak nie wolno - niech ktoś się broni, jak umie... Jak nie umie/nie wie jak/nie wie, ze można - to jego problem!

Kasa się zgadza!, No... Prowizja JEST!.

A jak udowodnią- ze był to błąd i działanie pozaprawne - mówi się przepraszam, albo nawet i to nie!!!!!!

Uważam, ze te ścierwojady powinny być pozbawione prawnej ochrony!!!

Dokonali czegoś, co komuś krzywdę wyrządziło to MUSZĄ na własny koszt tę krzywdę naprawić!!!

I coś jeszcze...

Poznałem kilku komorników i byli to ludzie godni szacunku. Wykonywali swój zawód tak, że dało się załatwić nawet trudne sprawy.

Spotkałem na swej drodze także ścierwojada! Baba-ścierwojad. Bez sumienia, etyki, z uprawnieniami, W DUPIE miała prawo i konstytucję! Ze znajomościami.

Do takich padlinożerców należałoby strzelać!

Adam M.

Proszę wskaż sposoby - porozmawiamy sobie merytorycznie.

I zlicz w ostatnich latach tych tzw. przez Ciebie "padlinożerców" (może zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa byś złożył?), porównaj z ogólną liczbą komorników w Polsce. Wyjdą Ci promile padlinożerców. A może baba wydawała Ci się padlinożercą, bo wbrew pozorom postępowała z literą, a nie gowinowym "duchem" prawa? Konstytucja pozwala na ograniczenie prawa własności w trybie ustawowym - takim np. ograniczeniem jest zajęcie cudzej ruchomości, czy np. wywłaszczenie przewidziane w konkretnych ustawach. Zajęcie ruchomości nie funkcjonuje od wczoraj. Zmień prawo, a potem najeżdżaj na "padlinożerców". Nie to, żebym broniła - jak napisałam, skoro twierdzisz, że ktoś robi źle i niezgodnie z prawem, to:

1. zawiadom prokuraturę,

2. zawiadom sąd sprawujący nadzór,

3. zawiadom KRK,

4. ew. pozwij komornika.

Tiry, wozy strażackie, samochody na parkingu u mechanika - takie rzeczy zajmuje się rzadko - bo za dużo z tym zabawy albo gdy się chce takiego mechanika w końcu dorwać - mamy takiego - warsztat nie jego, tylko brata, działka mamusi, on tylko pracownik na minimalnej.

(...)

A propos wozów strażackich http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/950031,sad-komornik-to-nie-pazerny-idiota-wyrok-w-glosnej-sprawie-przeciwko-tvn.html Pytanie ile jeszcze takich wyroków zapada.

Komornik też człowiek i się może pomylić. Nie myli się ten co nic nie robi. A sprawy przed ostatnią zmianą szły w dziesiątkach tysięcy na kancelarię. Problemem wg mnie natomiast jest kwestia naprawiania pomyłek. Te powinny być naprawiane bezzwłocznie a wydaje się, że często tak właśnie nie jest. A powinno to być psim obowiązkiem, pod groźbą kary.

Bracianka

Rozumiem, ze z przedszkola się urwałaś i nie słyszałaś nigdy o tym, że komornicy, sędziowie, adwokaci co rok bawią się razem w sylwestra, codziennie robią wspólne interesy, znają się i bardzo nie lubią robić sobie wzajemnie koło du.. bo ktoś tam ma rację i jakieś prawa...

Nadzór sądu nad komornikiem?

Kpisz?

Prawa nie trzeba zmieniać. Jakieś tam jest.

Trzeba wytępić kolesiostwo i patologię tej prawniczej bandy!

Trzymają się własnych układów a prawo to mają w DUPIE!

Posługują się zawiłymi procedurami i zawsze jakiś pozór znajdą aby sobie wzajemnie krzywdy nie zrobić.

Adam M.

Myślę, że można by było pogodzić stanowiska Bracianki i adama.

Bo w zasadzie w czym problem ?

Przecież zgadzamy się aby przestępców "puszczać w skarpetkach" a dzisiejsze przestępstwa to skala duża i kwoty duże.

Oczywiście jest też masa długów do odzyskania i tu może nam się to nie podobać ale dla funkcjonowania systemu gospodarczego to też jest niezbędne.

Tylko...

Brakuje sprawnego prawa w drugą stronę - jeśli komornik podejmuje takie działania o jakich tu piszemy to powinno to być przestępstwem i my powinniśmy móc sprawnie wytoczyć sprawę i otrzymać sowite zadośćuczynienie a komornik karę - wystarczy finansowa. Zaraz znalazłyby się chętne kancelarie, tak jak się znalazły aby skarżyć ubezpieczycieli, szpitale itp.

Ale u nas jest inaczej - ustawodawcy wybrani przez suwerena strzelają do przestępców, których procentowo jest mało, a tak naprawdę ostrzał otrzymują maluczcy, których jest masa i nie mają jak się bronić.

DAĆ OCHRONĘ PRZED BEZPRAWNYMI DZIAŁANIAMI KOMORNIKÓW - I PRAWO DO ZADOŚĆUCZYNIENIA

Ale nie fikcyjne, skarga do komornika itp, to można zrobić !

"DAĆ OCHRONĘ PRZED BEZPRAWNYMI DZIAŁANIAMI KOMORNIKÓW - I PRAWO DO ZADOŚĆUCZYNIENIA

Ale nie fikcyjne, skarga do komornika itp, to można zrobić ! "

Dokładnie o to mi chodzi!

Wyrzynać bandytów (tych, co wykorzystują sytuację i prawo zamiast pełnić funkcję komornika, którą uznaję) bezkarnie łamiących ludziom życie.

Co ma teraz człowiek w tej kwestii?

Skargę na komornika do... komornika?

Kpina i żenada!

Adam M.

Działania komornika to kwestia dni, czasem godzin.

Skarga do sądu na bezprawne działania komornika zostanie rozpatrzona po... bywa... tygodniach!!!

(sam doświadczyłem)

Wtedy działa prawo "zaszłości".

" NO TAK, MA PAN RACJĘ, ALE SIĘ JUŻ ...STAŁO..."

Taki sposób stosowania prawa to czysta kpina!!!

Dziwić się, że bydlaki czują się bezkarne?

Adam M.

Ogólnie komornik musi spełnić pewne procedury. Musi zająć np. nieruchomość i ogłosić licytację. To trochę trwa. Poza tym, po wszystkim jest jakiś ślad, bo komornik musi jawnie ogłosić licytację, dokonać oszacowania... Chyba jest jakaś szansa, aby dochodzić swoich praw. Tutaj jest informacja o egzekucji w przypadku nieruchomości.

Tak, ale...

Dostajesz zawiadomienie przed "długim weekendem".

W prawie jest ze masz SIEDEM DNI na zareagowanie.

Wiesz ILE kosztuje najecie DOBREGO prawnika w 24 godziny od otrzymania takiego "kwiatka"?

Te "procedury" to sobie można wsadzić w d...

Oczywiście - po fakcie wszystkie kwity będą "na miejscu" i "w terminie".

Tak działają te skurwiele, ścierwojady!!!

I - ja tu nie piszę o KOMORNIKACH tylko o ŚCIERWOJADACH W TYM FACHU!!!

I nic im nie zrobisz. Kumpli mają co potwierdzą wszystko, co potrzebne.

Nie sieją, nie orzą a ZABIERAJĄ...

Adam M.

Joanna.K

Słyszałaś o ludziach lata całe w wariatkowie trzymanych bo...

byli samotni i MIELI bardzo atrakcyjne nieruchomości... do "pozyskania"?

Afera była dość głośna.

Wiec - nie opowiadaj tu bajek , że "Chyba jest jakaś szansa, aby dochodzić swoich praw.".

NIE MA! Jak się trafi na ścierwojada...

Oczywiście taka wsza nie tknie "bogatego" bo wie co taki jej zrobi.

To gówno ludzkie pasie się na bezradnych... BEZKARNIE!!!

Adam M.