Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piec do nowego domu... co wybrać? na pewno nie gazowy

stagraczynski

Recommended Posts

mirotek

teraz jest spory problem z kotłami na paliwa stałe do nowych domów o niezbyt dużej powierzchni. praktycznie nie ma wyboru

moze warto poszukać innego sposobu ogrzania niż węgiel?

myśleć trzeba na przyszłość również a nie tylko na dziś

moze się okazać iż inwestycja droższa na starcie w późniejszej eksploatacji da wymierne oszczędności

Pomyśl o piecu w którym można spalać kilka rodzajów paliwa , miedzy innymi pallet . To paliwo ma sporą przyszłość ponieważ jest ekologiczne , nie brudzi, nie kurzy, popiołu tyle ci nic ,no i ceny nie będą szybować do góry tak jak przy węglu ,koksie ,czy gazie. Najlepszy jest z drzew iglastych to popiół może posłużyć jako nawóz pod roślinki w ogródku.

Pomyśl o piecu w którym można spalać kilka rodzajów paliwa , miedzy innymi pallet . To paliwo ma sporą przyszłość ponieważ jest ekologiczne , nie brudzi, nie kurzy, popiołu tyle ci nic ,no i ceny nie będą szybować do góry tak jak przy węglu ,koksie ,czy gazie. Najlepszy jest z drzew iglastych to popiół może posłużyć jako nawóz pod roślinki w ogródku.
10 dni temu szukałeś informacji na temat spalania pelletu bo to była dla ciebie nowość a teraz zachwalasz?

proszę o informacje na temat tego ogrzewania . Dla mnie to nowość a jestem przed wyborem sposobu ogrzewania domu. podobno jest ekologiczny ,wydajny i mało brudzący . Czy ktoś już używa tego typu ogrzewanie to proszę o opinię .

A może tak wykup sobie płatny profil a potem zachwalaj?

Same złośliwości, jak Ty zbigmaz zachwalasz kotły RBR na różnych wątkach, to jakoś nie widzę płatnego profilu u Ciebie ??? Wyjaśnisz?

Czy złośliwością nazywasz kłamstwo które jest w jego wypowiedzi?

Jestem użytkownikiem, wystarczy że poczytasz moje posty.

Przeczytaj swoją stopkę i daj na wstrzymanie, ja do ciebie nic nie mam i nie chcę mieć.

Jeżeli masz coś do mnie to na PW