Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłogówka wyciek - czym uszczelnić??

silents

Recommended Posts

Witam.

Miałem niedawno położone nowe kafelki. Niestety okazało się, że podczas remontu zostało uszkodzone ogrzewanie podłogowe. Prawdopodobnie dziura w przewodzie, jest wyciek. Szukam jakiegoś sposobu, który uszczelnił by tą nieszczelność. Rozglądałem się za płynami uszczelniającymi które wlewa się do układu, bo rozkopywanie dopiero co położonych płytek raczej odpada.

Czy taki płyn to dobre rozwiązanie?? Miał ktoś z tym do czynienia? Cena trochę przeraża, ale jak pomoże to jestem skłonny zastosować.

Chyba że jest jakiś inny sposób. Będę wdzięczny za pomoc.

• 2 weeks później...

Witam ponownie. Tak jak przypuszczałem był wyciek pod płytkami, dziura spora więc zapewne żadne uszczelniacze nie dały by rady. Okazało się że "fachowiec" co kładł te kafelki przeciął wąż szlifierką lub przecinakiem tuż przy progu. Podejrzewałem to bo po wylewce podłogówka była podlaczona i sprawdzona, i było wszystko ok.

Miejsce wycieku zlokalizowałem po fugach, robiły się one ciemniejsze w okolicy wycieku, wyskrobałem je i było widać znaczne zawilgocenie.

Teraz pozostaje to jakoś uszczelnić, mam jakieś złączki więc będę kombinował.

Dzięki za pomoc w temacie. Gdyby nie Wy pewnie kupiłbym ten drogi płyn