silents 23.10.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Witam.Miałem niedawno położone nowe kafelki. Niestety okazało się, że podczas remontu zostało uszkodzone ogrzewanie podłogowe. Prawdopodobnie dziura w przewodzie, jest wyciek. Szukam jakiegoś sposobu, który uszczelnił by tą nieszczelność. Rozglądałem się za płynami uszczelniającymi które wlewa się do układu, bo rozkopywanie dopiero co położonych płytek raczej odpada. Czy taki płyn to dobre rozwiązanie?? Miał ktoś z tym do czynienia? Cena trochę przeraża, ale jak pomoże to jestem skłonny zastosować.Chyba że jest jakiś inny sposób. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 23.10.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Przykro mi ale czeka cię rwanie płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majschi 23.10.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 tak jak kolega wyżej napisał płytki w miejscu przecieku do zerwania i wstawienie jednej lub dwóch mufek nie baw się w żadne płyny bo możesz sobie tym tylko pogorszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silents 23.10.2013 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 czyli co tego typu uszczelniacze http://allegro.pl/uszczelniacz-c-o-wyciek-do-200-litrow-dobe-4-spec-i3611635288.html to ściema? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 23.10.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Za tą kasę, chyba lepiej zdjąć płytkę lub dwie, naprawić to jak należy i położyć płytki z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lsn 28.10.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Jeżeli nie masz zlokalizowanego wycieku możesz go zlokalizować w miarę precyzyjnie dzięki kamerze termowizyjnej.. Pożycz, zlokalizuj, rozkuj, złączka naprawcza - tylko taka jakaś konkretna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 28.10.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 A skąd jesteś pewny że to jest usterka pod płytkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 28.10.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Uszczelniaczem w płynie/proszku uszczelnisz wszystko tylko nie wyciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silents 05.11.2013 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Witam ponownie. Tak jak przypuszczałem był wyciek pod płytkami, dziura spora więc zapewne żadne uszczelniacze nie dały by rady. Okazało się że "fachowiec" co kładł te kafelki przeciął wąż szlifierką lub przecinakiem tuż przy progu. Podejrzewałem to bo po wylewce podłogówka była podlaczona i sprawdzona, i było wszystko ok. Miejsce wycieku zlokalizowałem po fugach, robiły się one ciemniejsze w okolicy wycieku, wyskrobałem je i było widać znaczne zawilgocenie. Teraz pozostaje to jakoś uszczelnić, mam jakieś złączki więc będę kombinował.Dzięki za pomoc w temacie. Gdyby nie Wy pewnie kupiłbym ten drogi płyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts