Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy domu BERGAMO

bambolka81

Recommended Posts

Mój dziennik budowy - to brzmi dumnie.

W ramach wstępu powiem tylko ze nasz dom już zaczęliśmy budować i mamy za sobą papierologie i trudne wyjście z ziemi.

Razem z mężem wybraliśmy projekt domu, który jest idealny dla naszej rodziny 2+2. Projekt domu nazywa sie Bergamo. Jest to dom popiwniczony z poddaszem użytkowym. A ponieważ nasza działka jest pochyla to piwnica będzie nietypowa.

Przygodę naszą zaczęliśmy 13.06.13 i od tamtej pory udało sie nam postawić mury i ściany szczytowe.

Na początku listopada zaczynamy dach.

A teraz to czego sie obawiam to wstawienie zdjęć.

image.jpg

image.jpg

Udało sie:)

Zdjęcia z budowy zamieszcze w najbliższym czasie bo nie mam ich na tym kompie.

Oczywiście zachęcam do komentowania i dzielenia sie swoimi spostrzezeniami. Po to jest właśnie forum aby sie wspierać i nie popełniać w miarę możliwości kolosalnych błędów.

Edytowane przez bambolka81

• 2 weeks później...
  • 9 months później...

Bo baaardzo długiej przerwie .... powracam :-)

Od listopada wiele sie działo.... po ogromnych wichurach poleciały nam ściany szczytowe. To był koszmar. Tyle dobrego ze nikomu nic sie nie stało.

Z ekipa która budowała nasz dom sie pożegnaliśmy. Wzięliśmy inną.

Po tych przeżyciach nie miałam ochoty na pisanie czegokolwiek.

Ponieważ nie zagrałam fotek z budowy (one wieczorem) to może inspiracje...

Z góry przepraszam za kopiowanie zdjęć. Bardzo długo je zbierałam i nie wiem do kogoś należą. Mam nadzieje ze nikt sie nie obrazi.

Kuchnia image.jpg

Podoba mi sie biala na wysoki połysk z białym blatem. Do tego czarna lub grafitowa ścina z okapem.

Na podłodze kafle drewnopodobne szarobrazowe.

• 1 month później...

Dziś tez przyszły plytki do salonu, kuchni, łazienki dzieci i pomieszczeń gospodarczych. W poniedziałek bedą kładzione pierwsze kafle :)

Na pierwszy ogień idzi kotlownia. Kupiliśmy czarne i białe polerowane plytki, które bedą tez w łazience.

Inspiracja do łazienki chłopców image.jpg

Edytowane przez bambolka81

biało czarną szachownicę mam w wc (1,5 m2) tylko tyle dlatego że to jedyna terakota w moim mieszkaniu . 78,5 m2 to parkiet . w budowanym obecnie domu nie mogłam sobie odmówić takiej podłogi , będzie w jednej z łazienek ( chociaż słabo się*komponuje z całym domem )

czekam na foty szachownicy

• 2 weeks później...