GrześS. 14.06.2002 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2002 Mieszkam w budynku z końca lat 40 lub poczatku 50, w którym zawsze paliło się w piecach kaflowych, a od ok 15 lat ludzie porobili sobie własne CO etażowe i palą różnymi rzeczami, co spowodowało iż nieprzyjemne zapachy (jakby smoły) przechodzą przez tynki i śmierdzi w mieszkaniu.Jako ze jest to budynek administracji miasta, to wymusiłem na nich jakies działania w tym kierunku.Co zrobili: zbili stary tynk wydłubali fugi na nowo zafugowali i zatynkowali z większą iloscią cementu w zaprawie.Niestety wszystkie te działania nic nie dały, przykry zapach powrócił.Moje pytanie brzmi, co zrobic, czy jest sposób by odizolować te smierdzące kominy od wnętrza mieszkania???Słyszałem, że płyta kartonowa może to załatwićPomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrześS. 17.06.2002 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 Czyżby nikt nie miał nigdy podobnych problemów.Może jednak słyszał ktoś o dobrej izolacji "zapachowej",bo o taką tu chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 17.06.2002 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 Obawiam się,że możesz nie doczekać się odpowiedzi, ponieważ problem zapachów(smrodów) jest nieformalnie zarezerwowany dla Skunksa. Chyba,że... on coś poradzi. P.S.Być może komin jest nieszczelny na grubości stropu. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Pacul dnia 2002-06-17 08:09 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrześS. 17.06.2002 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 Jeżeli to w stropie, to duży problem, ale wydaje mi się że to tylko kwestia przepuszczalności muru i tynków, bo kominiarze sprawdzali szczelność kominów i nic nie znaleźli, a przykre zapachy występują we wszystkich pomieszczeniach z czynnymi kominami z nasileniem w okresie wilgotnej wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts