Arus91 24.10.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Mam mieszkanie z 40m2. dwa pokoje, kuchnia, w\c. z kuchni myslalem by zrobic lazienke z prysznicem badz wanna, a w jednym pokoju kuchnie z salonem. wysokosc mieszkania wynosi 2,85. Aktualnie sa dwa piece kaflowe, ale jestem zbyt leniwy by tracic czas na palenie. Chyba najlepszym rozwiazaniem dla mnie by byly grzejniki na podczerwien ale sie zastanawiam jaki by mogl byc koszt pradu. Potrzebowalbym tez bojler na ciepla wode. Tata mi proponowal by wstawic piecyk gazowy z plaszczem wodnym. Ale juz sam nie wiem co wybrac. Co lepsze? Grzejniki na podczerwien czy gazowe? no i ktore z nich taniej wychodzi? Praktycznie w tym mieszkaniu musze wszystko zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arus91 27.10.2013 04:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 27.10.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Przy takim opisie nikt o zdrowych zmysłach nic ci nie zaproponuje. Więcej informacji o budynku,położeniu mieszkania, ile spędzasz czasu w domu, ilu mieszkańców, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 27.10.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Jeżeli masz już gaz w domu to na twoim miejscu zdecydowałbym się na piecyk gazowy. Powinno w eksploatacji wyjść 1/2 ceny prądy (1 taryfa bo przy promiennika 2 taryfy odpadają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arus91 27.10.2013 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 (edytowane) Mieszkanie na parterze przy bramie wjazdowej. Kamienica byla ocieplana ewelacja. Aktualnie tam nikt nie mieszka. Moze je wynajme wiec nie wiem ile osob i kto bd mieszkal. Co jeszcze bym mial podac ? Chcialbym wiedziec jaka roznica jest miedzy podczerwienia a gazem. Co bardziej sie oplaca. Edytowane 27 Października 2013 przez Arus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 29.10.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Gaz opłaca się 2-3x bardziej, niż energia elektryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 30.10.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Jeżeli wynajmujesz to mieszkanie to musisz mieć zgodę właściciela na zamontowanie instalacji c.o i zabudowy pieca gazowego. Jeżeli rzadko bywasz w mieszkaniu to moze być sensowne zastosowanie promienników podczerwieni. Jeżeli jesteś domatorem to stawiaj na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arus91 06.11.2013 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 mieszkanie jest moje I bd myslal je wynajac najprawdopodobniej. A na co patrzec przy zakupie piecykow? Chcialbym taki by byl i na ciepla wode i na ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 22.11.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Bardzo ciekawe położenie mieszkania. Ja z ogrzewania już sobie żarty robię, bo żona chce podłogowe, ja tradycyjnie piec na węgiel i całą resztę jak drewno , teść gazówkę, twierdzi, że tanio (trzymajcie mnie), teściowa jest za elektrycznym + z energii słonecznej, nie chcę wspominać co radzą przyjaciele Dużo rozjaśnił nam artykuł: http://www.mgprojekt.com.pl/blog/jak-ogrzac-dom/#axzz2kVmhhKgl, który polecam z otwartym sercem, jest w nim podsumowanie najważniejszych rozwiązań- wady, zalety, koszty, porównania, jeśli ktoś nie czytał to warto od tego zacząć planowanie ogrzewania...Może i Tobie Arus91 pomoże, pozdrawiam serdecznie. Nic nie rozjaśnia. począwszy od cen paliw, na wadach i zaletach kończąc. Może tylko wprowadzić w błąd słabo zorientowanego inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts