Betka 12 24.10.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Witam,jestem tu nowa i zwracam się do Was z prośbą, abyście poradzili mi jak można wzmocnić ścianę z cegły, która ma 70 mm i musiała zostać wcięta na 40-50mm, aby schować w niej rury odpływowe do pralki itp. Podczas tego zabiegu powstały w niej w kilku miejscach dziury na wylot ;/ Boję się, że może się cała zawalić:/ Mam zrobione zdjęcia tej ściany tylko są za duże i się nie ładują :/ PROSZĘ WAS PILNIE O POMOC!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudzik_ 25.10.2013 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Od 2-3 dziur raczej nie powinna sie zawalic, gorzej z zmiane grubosci- czy jest ono pionowe, czy poziome, czy na calej dlugosci czy tylko na niewielkim odcinku..... Sciana jest dzialowa, sadzac po grubosci, wiec jej jedynym zadaniem jest stac. Kto wykonywal te dziury powinien zastanowic sie wczesniej czy jest to bezpieczne (predzej chyba popeka niz sie zawali). Generalnie jednak takie rzeczy sie robi i sciany stoja. Zdjecia by sie przydaly, pomniejsz je a najlepiej zamiesc na fotosiku- ladowalam zdjecia ze zwyklego aparatu i dalo rade, a komorka to juz na pewno nie sprawi problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadex - Składy budowlane 15.11.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Witam, w tym wypadku rozsądnym rozwiązaniem byłoby uzupełnienie ubytków mocną zaprawą cementową, murarską M20, np. formy Atlas, Alpol lub Rolas oraz otynkowanie ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts