mmm814 24.10.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Witam, zaczynamy szukac wykonawcy okien i po spedzeniu kilku wieczorow w internecie mam juz kompletny metlik w glowie. ;/Mam nadzieje, ze pomozecie, najbardziej zalezy nam na solidnym wykonaniu najwiekszego okna tj. ok. 6,15 x 2,53.Jak uwazacie nad czym powinnismy sie zastanowic: drewno, pcv, aluminium? i do jakich firm wyslac prosby o wyceny? juz do kilku sie wyslalismy, ale moze jakas polecicie, o ktorej nie wiemy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.10.2013 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 To ma być okno tarasowe? Czy jakaś fasada, ew, nieotwierana ściana z okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 25.10.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Witam, zaczynamy szukac wykonawcy okien i po spedzeniu kilku wieczorow w internecie mam juz kompletny metlik w glowie. ;/ Mam nadzieje, ze pomozecie, najbardziej zalezy nam na solidnym wykonaniu najwiekszego okna tj. ok. 6,15 x 2,53. Jak uwazacie nad czym powinnismy sie zastanowic: drewno, pcv, aluminium? i do jakich firm wyslac prosby o wyceny? juz do kilku sie wyslalismy, ale moze jakas polecicie, o ktorej nie wiemy. pozdrawiam Widziałem ostatnio takie duże balkony w Sokółce - robią tego 100 sztuk tygodniowo, więc na pewno mają doświadczenie. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmm814 25.10.2013 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 To ma być okno tarasowe? Czy jakaś fasada, ew, nieotwierana ściana z okna? okno tarasowe, podzielone na 3 czesci w tym jedna przesuwana, reszta stala. To okno to tak naprawdę nasza jedna sciana salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.10.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Przy tej wysokości to praktycznie tylko HS i jeśli to kolor to drewno lub Alu. Oczywiście wielu producentów zrobi to w PCW ale na pewno nie powiedzą Ci, że taka konstrukcja nie ma gwarancji producenta profili.. A potem może być tak jak tu, gdzie profile są prostowane grzałką a sprzedawca podrobił podpis klienta na karacie wykluczającej gwarancję:http://www.forum.oknonet.pl/viewtopic.php?f=13&t=21964 Ps. Ja bym to podzielił na 4 - w tym dwa środkowe rozsuwane. Będzie lżej ciągać duże skrzydła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmm814 25.10.2013 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Przy tej wysokości to praktycznie tylko HS i jeśli to kolor to drewno lub Alu. Oczywiście wielu producentów zrobi to w PCW ale na pewno nie powiedzą Ci, że taka konstrukcja nie ma gwarancji producenta profili.. A potem może być tak jak tu, gdzie profile są prostowane grzałką a sprzedawca podrobił podpis klienta na karacie wykluczającej gwarancję: http://www.forum.oknonet.pl/viewtopic.php?f=13&t=21964 Ps. Ja bym to podzielił na 4 - w tym dwa środkowe rozsuwane. Będzie lżej ciągać duże skrzydła:) hmmm pcw wiec odpada, a jakies firmy polecicie jesli chodzi p aluminium/drewno? a co mysliie o drewnie z zewn nakladka aluminiowa? warto sobie tym glowe zawracac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 28.10.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Jak masz kasę to inwestuj w aluminium. Polecam Ci firmę IVER-BUD ze Starych Babic, ul. Koczarska 13/15 albo biuro na Szober 5 w Wawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmm814 28.10.2013 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Jak masz kasę to inwestuj w aluminium. Polecam Ci firmę IVER-BUD ze Starych Babic, ul. Koczarska 13/15 albo biuro na Szober 5 w Wawie. dziekuje za namiary, zaraz wysle prosbe o wstepna wycene cos jeszcze polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej10 29.10.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 daj znac jak to wychodzi cenowo ,ja musze sie rozejzec za oknem 4,5m na 2,3m hs dwa skrzydla-oba przesuwne-to okno tez wymaga profili drewnianych /aluminiowych czy moze byc plastyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 29.10.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 daj znac jak to wychodzi cenowo ,ja musze sie rozejzec za oknem 4,5m na 2,3m hs dwa skrzydla-oba przesuwne-to okno tez wymaga profili drewnianych /aluminiowych czy moze byc plastyk? Na PVC też można:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowy cieć 29.10.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Maciej, spokojnie można, w sieci jest wiele przykładów na to, że mona i większe HSy zrobić. Choćby na stronie Oknotest.pl są zdjęcia szerszego HS Vetrexu w PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmm814 31.10.2013 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 My odrzucilismy definitywnie pcv. AKtualnie zbieram wyceny aluminium lub drewno/alum. Jak bede miec cos wiecej dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyzu007 01.11.2013 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Zapytaj tutaj http://www.yest-okna.pl robią pcv i aluminiowe dla mnie robili 2 hst dlugosci 3 m ale robią tez dłuższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 19.11.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Kilka osób z forum ma okna z Lublińskiego Alltop. Ja miałem od nich wycenę ale ostatecznie znalazłem producenta któremu z okna zaglądam do hali produkcyjnej - Fin Pro Kolbuszowa a moje okna mają 4,5x 3,2m - HS i kilka pomniejszych z wysokością 3,2m bez podziałów i naświetli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 20.11.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 (edytowane) HS o długości 4,3m i wysokości 2,3m. Kolor dość nietypowy bo bazaltowy gładki. Producent Vetrex HS o długości 4,5m i wysokości ok 2,3. Ciemny dąb, producenta nie podam, gdyż nie polecam Edytowane 20 Listopada 2013 przez ClNEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmm814 30.12.2015 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Obiecalam, ze npisze na jakie okna sie zdecydowalismy, pojde na latwizne i przekleje kawalek mojego posta z bialej listy: Okna aluminiowe – polecana Firma Alltop, ale z duża ostrożnością-robiliśmy drzwi wejściowe i cala stolarkę okienna u nich z dużymi przeszkleniami aluminiowymi m. in. HSy na profilach reynaers w dobrej cenie http://www.alltop.com.pl/ Tu jedna uwaga należy uwazac na terminy, koniecznie podpisac umowę z datami i karnymi odsetkami za zwlokę(na szczęście taka mielismy), bo Panowie z terminami trochę kręcili, a kontakt z wlascicielem bardzo często utrudniony (nie odbiera telefonow, nie odpisuje na smsmy i nie oddzwania przez kilka dni, czasami do poprawek zdarzylo się im nie przyjechać umówionego dnia bez wczesniejszej informacji, ekipa nie nalezaca do sprzątających za bardzo po sobie) Polecam tylko za jakość produktu i cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alltop 30.12.2015 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Bardzo chciałbym się dowiedzieć dlaczego uważa Pani, że kontakt ze mną jest utrudniony? Proszę o konkretne przykłady kiedy nie było ze mną kontaktu i kiedy nie przyjechaliśmy na poprawki. Mam wielu klientów, którzy mogą zaświadczyć, ze fachowy kontakt i ewentualne poprawki to akurat to na co można liczyć w moim przypadku.Wpis o tym, że koniecznie trzeba podpisać ze mną umowę z datami i karami umownymi również nie ma żadnego sensu, ponieważ taką umowę podpisuję z każdym moim klientem i bez umowy nie przystępuje do żadnych prac.Jeżeli chodzi o terminy to niestety ja również pracuję z dostawcami, którzy nie zawsze wywiązują się z terminów. Nigdy nie zależało mi na tym, żeby opóźnić klientowi budowę. Jaki byłby w tym dla mnie interes?Żałuję, że takie wpisy pojawiają się przed rozmową i za plecami zainteresowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZARNY. 01.01.2016 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Bardzo chciałbym się dowiedzieć dlaczego uważa Pani, że kontakt ze mną jest utrudniony? Proszę o konkretne przykłady kiedy nie było ze mną kontaktu i kiedy nie przyjechaliśmy na poprawki. Mam wielu klientów, którzy mogą zaświadczyć, ze fachowy kontakt i ewentualne poprawki to akurat to na co można liczyć w moim przypadku. Wpis o tym, że koniecznie trzeba podpisać ze mną umowę z datami i karami umownymi również nie ma żadnego sensu, ponieważ taką umowę podpisuję z każdym moim klientem i bez umowy nie przystępuje do żadnych prac. Jeżeli chodzi o terminy to niestety ja również pracuję z dostawcami, którzy nie zawsze wywiązują się z terminów. Nigdy nie zależało mi na tym, żeby opóźnić klientowi budowę. Jaki byłby w tym dla mnie interes? Żałuję, że takie wpisy pojawiają się przed rozmową i za plecami zainteresowanego. Jaki jest obecnie czas oczekiwania na wykonanie okien aluminiowych u Pana ? 15 konstrukcji , pow. ok 50 m . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts