Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bardzo duze okno - do kogo zapytania wysłać

Recommended Posts

Witam,

zaczynamy szukac wykonawcy okien i po spedzeniu kilku wieczorow w internecie mam juz kompletny metlik w glowie. ;/

Mam nadzieje, ze pomozecie, najbardziej zalezy nam na solidnym wykonaniu najwiekszego okna tj. ok. 6,15 x 2,53.

Jak uwazacie nad czym powinnismy sie zastanowic: drewno, pcv, aluminium? i do jakich firm wyslac prosby o wyceny? juz do kilku sie wyslalismy, ale moze jakas polecicie, o ktorej nie wiemy.

pozdrawiam

Witam,

zaczynamy szukac wykonawcy okien i po spedzeniu kilku wieczorow w internecie mam juz kompletny metlik w glowie. ;/

Mam nadzieje, ze pomozecie, najbardziej zalezy nam na solidnym wykonaniu najwiekszego okna tj. ok. 6,15 x 2,53.

Jak uwazacie nad czym powinnismy sie zastanowic: drewno, pcv, aluminium? i do jakich firm wyslac prosby o wyceny? juz do kilku sie wyslalismy, ale moze jakas polecicie, o ktorej nie wiemy.

pozdrawiam

Widziałem ostatnio takie duże balkony w Sokółce - robią tego 100 sztuk tygodniowo, więc na pewno mają doświadczenie. Polecam.

Przy tej wysokości to praktycznie tylko HS i jeśli to kolor to drewno lub Alu.

Oczywiście wielu producentów zrobi to w PCW ale na pewno nie powiedzą Ci, że taka konstrukcja nie ma gwarancji producenta profili..

A potem może być tak jak tu, gdzie profile są prostowane grzałką a sprzedawca podrobił podpis klienta na karacie wykluczającej gwarancję:

http://www.forum.oknonet.pl/viewtopic.php?f=13&t=21964

Ps. Ja bym to podzielił na 4 - w tym dwa środkowe rozsuwane. Będzie lżej ciągać duże skrzydła:)

Przy tej wysokości to praktycznie tylko HS i jeśli to kolor to drewno lub Alu.

Oczywiście wielu producentów zrobi to w PCW ale na pewno nie powiedzą Ci, że taka konstrukcja nie ma gwarancji producenta profili..

A potem może być tak jak tu, gdzie profile są prostowane grzałką a sprzedawca podrobił podpis klienta na karacie wykluczającej gwarancję:

http://www.forum.oknonet.pl/viewtopic.php?f=13&t=21964

Ps. Ja bym to podzielił na 4 - w tym dwa środkowe rozsuwane. Będzie lżej ciągać duże skrzydła:)

hmmm pcw wiec odpada, a jakies firmy polecicie jesli chodzi p aluminium/drewno? :) a co mysliie o drewnie z zewn nakladka aluminiowa? warto sobie tym glowe zawracac?

• 3 weeks później...
  • 2 years później...

Obiecalam, ze npisze na jakie okna sie zdecydowalismy, pojde na latwizne i przekleje kawalek mojego posta z bialej listy:

Okna aluminiowe – polecana Firma Alltop, ale z duża ostrożnością-robiliśmy drzwi wejściowe i cala stolarkę okienna u nich z dużymi przeszkleniami aluminiowymi m. in. HSy na profilach reynaers w dobrej cenie http://www.alltop.com.pl/ Tu jedna uwaga należy uwazac na terminy, koniecznie podpisac umowę z datami i karnymi odsetkami za zwlokę(na szczęście taka mielismy), bo Panowie z terminami trochę kręcili, a kontakt z wlascicielem bardzo często utrudniony (nie odbiera telefonow, nie odpisuje na smsmy i nie oddzwania przez kilka dni, czasami do poprawek zdarzylo się im nie przyjechać umówionego dnia bez wczesniejszej informacji, ekipa nie nalezaca do sprzątających za bardzo po sobie) Polecam tylko za jakość produktu i cenę.

Bardzo chciałbym się dowiedzieć dlaczego uważa Pani, że kontakt ze mną jest utrudniony? Proszę o konkretne przykłady kiedy nie było ze mną kontaktu i kiedy nie przyjechaliśmy na poprawki. Mam wielu klientów, którzy mogą zaświadczyć, ze fachowy kontakt i ewentualne poprawki to akurat to na co można liczyć w moim przypadku.

Wpis o tym, że koniecznie trzeba podpisać ze mną umowę z datami i karami umownymi również nie ma żadnego sensu, ponieważ taką umowę podpisuję z każdym moim klientem i bez umowy nie przystępuje do żadnych prac.

Jeżeli chodzi o terminy to niestety ja również pracuję z dostawcami, którzy nie zawsze wywiązują się z terminów. Nigdy nie zależało mi na tym, żeby opóźnić klientowi budowę. Jaki byłby w tym dla mnie interes?

Żałuję, że takie wpisy pojawiają się przed rozmową i za plecami zainteresowanego.

Bardzo chciałbym się dowiedzieć dlaczego uważa Pani, że kontakt ze mną jest utrudniony? Proszę o konkretne przykłady kiedy nie było ze mną kontaktu i kiedy nie przyjechaliśmy na poprawki. Mam wielu klientów, którzy mogą zaświadczyć, ze fachowy kontakt i ewentualne poprawki to akurat to na co można liczyć w moim przypadku.

Wpis o tym, że koniecznie trzeba podpisać ze mną umowę z datami i karami umownymi również nie ma żadnego sensu, ponieważ taką umowę podpisuję z każdym moim klientem i bez umowy nie przystępuje do żadnych prac.

Jeżeli chodzi o terminy to niestety ja również pracuję z dostawcami, którzy nie zawsze wywiązują się z terminów. Nigdy nie zależało mi na tym, żeby opóźnić klientowi budowę. Jaki byłby w tym dla mnie interes?

Żałuję, że takie wpisy pojawiają się przed rozmową i za plecami zainteresowanego.

Jaki jest obecnie czas oczekiwania na wykonanie okien aluminiowych u Pana ?

15 konstrukcji , pow. ok 50 m .