Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łączniki ciesielskie i inne graty z allegro

Adam626

Recommended Posts

czy takie laczniki ciesielskie sie nadaja?

KĄTOWNIK ŁĄCZNIK CIESIELSKI 100szt 105x105x90 FV za 249pln

zastanawiam sie czy mogą byc gorsze od tych oferowanych przez skład za 410zł (wzmocniony kp-2)

http://allegro.pl/katownik-lacznik-ciesielski-montazowy-105x105x90-i3626854225.html

albo takie gwozdzie czaarne po 4,90 za kg

http://allegro.pl/gwozdzie-budowlane-300mm-czarne-1kg-fv-i3578286927.html

od gwozdzi czarnych ze skłądu po 6,80pln/kg?

zastanawiam sie czy mogą byc gorsze od tych oferowanych przez skład

Na pewno te z alle będą droższe o koszt przesyłki, często grubość ścianki i warstwy ocynku galwanicznego jest mniejsza. Raczej też nie oddasz materiałów które zostaną po robocie. Ja kupuję wszystko w lokalnej hurtowni budowlanej , jak zostanie to oddam, jak nie pasuje to wymienię , a jak co duże to dzwonię i mi za darmo( przy okazji zaopatrzenia innych budów) przywiozą.Z niczym nie robią problemu a spróbuj coś oddać albo wymienić w necie .Jeżeli chcesz zaoszczędzić kasę na budowie domu to najlepszym do tego etapem jest wykończenie wnętrz, tu najwięcej wydasz i możesz najwięcej zaoszczędzić.

Ja kupuję wszystko w lokalnej hurtowni budowlanej , jak zostanie to oddam, jak nie pasuje to wymienię , a jak co duże to dzwonię i mi za darmo( przy okazji zaopatrzenia innych budów) przywiozą.Z niczym nie robią problemu a spróbuj coś oddać albo wymienić w necie .Jeżeli chcesz zaoszczędzić kasę na budowie domu to najlepszym do tego etapem jest wykończenie wnętrz, tu najwięcej wydasz i możesz najwięcej zaoszczędzić.

Dokładnie tak samo robię.... lokalna hurtownia, towar można zwracać, dowiozą bez kosztów, zbiorcza faktura płatna np. raz w miesiącu... poza tym oszczędzać można na wykończeniu a nie na elementach konstrukcyjnych których nie będzie można wymienić...