Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klej na siatkę

adrianoos966

Recommended Posts

Tak więc zrobiłem 1 warstwę klej + siatka, teraz 2 warstwa, jest problem.

Jak zrobić to równo. Co prawda to co teraz robię wystarczyłoby szlifnąć parę kresek chamskich i byłoby równo, ale czy da się zrobić idealnie?

Wszędzie robią tak super równo. A ja ile bym lat nie gładził porządnie równo NIE WYJDZIE!

W około okien i na małych powierzchniach nie ma problemu ale na ścianie dupa.

Odpiszcie:yes:

Edytowane przez adrianoos966

Czytałem o dużym kawałku blachy. A packa większa czy mniejsza? Jakieś sposoby?

Zobaczyłem film na you tube jak robią tynk i widzę że ziomek jedzie dużą pacą elegancko, ja się bawię małą ale mam taką dużą więc jutro spróbuje.

A jakby coś to przejadę papierem ściernym leciutko.

A packa większa czy mniejsza? Jakieś sposoby?

A jakby coś to przejadę papierem ściernym leciutko.

Siatkę zatapiasz jednego dnia a dopiero na drugi dzień dajesz warstwę wyrównującą ,nakładasz dużą pacą a ściągasz piórem , rysami się nie przejmuj je akurat najłatwiej zeszlifować, ważne są płaszczyzny , żeby nie było wybrzuszeń np. na zakładzie z siatki i wklęsłości np , przy kątownikach . ważne jest rusztowanie na całej elewacji i robota przynajmniej w dwie osoby( najlepiej jeden nad drugim), praca w pochmurny czy niesłoneczny dzień, i trzeba raczej się sprężać , kłaść mokre na mokre i wtedy nie ma łączeń.

O wybrzuszenie nie mam się co martwić, znaczy się były ale na 1 warstwie, na 2 prawie nie widać, no ale wyszło mnie o ok. 6tyś mniej kasy więc zgrubionka to nic. Te zgrubia są zazwyczaj wysoko nad ziemią. problemem tylko są te rysy. Pióra nie mam, miałem kupić ale raczej się obejdę.

II warstwę właśnie kładę w takie dni pochmurne.

Cały system robię całkowicie sam.

O ile estetycznie nie jest idealnie to termoizolacyjność stoi na najwyższym poziomie.

Nie robiłem byle było jak się robi u innych ludzi.

Nie ma mowy o mostach termicznych na równej ścianie, przy oknach itd. zawsze coś jest