darkob 26.10.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Styropian i wełna,czy można tak ocieplić skosy poddsza ?Stryropian 031 między krokwie(16cm) dwie warstwy 7+7 ,2cm szczelina pod deskowaniem a pod krokwie 10cm wełny.Wiem że ze styropianem jest więcej rzeźbienia ale chyba będzie cieplej niż w przypadku zastosowania tylko wełny.W sumie na skosy 24cm ocieplenia .Na sufity już tylko wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 26.10.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Też się nad tym zastanawiałem ... styro między krokwie i wełna pod, a właściwie czemu powinno być odwrotnie??? tj wełna miedzy krokwie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 31.10.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Styropian miedzy krokwie chciałem dlatego aby nie bawić się ze sznurkami aby zachować szczelinę wentylacyjną, i chciałem go poprostu przykleić na piance montażowej pomiędzy krokwie, a poza tym przy styropianie nie ma obaw że z czasem opadnie i grubość izolacji będzie różna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts