Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kostka indywidualna

enedue

Recommended Posts

• Odpowiedzi 676
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

andzia szukaj szukaj, ja też skorzystam :hug:

podziwiam męża, Ciebie, że chcecie i potraficie, to naprawdę dużo i nawet nie wspominam o kwestii finansowej, tylko o takim zaparciu i chęci do realizacji, taki Adam Słodowy zrób to sam :lol: pamiętacie ten program ?

moje starsze dzieciaki odpowiednio rok młodsze, ale też 1 klasa gimnazjum i 1 klasa LO

u mnie nie dzieci, a koty pozwoliły spać jedynie do 7, nad ranem reagują na każdy mój ruch i nie dadzą się oszukać, zaczynają kręcić się po mnie i chciał niechciał trzeba wstać i saszetkę świeżutką z rana zapodać :D cóż jak wstałam dać im jeść, to już mi się odechciało spać, obiad już zrobiony

a poza tym jednak nerwy okołobudowlane mnie trzymają, też tak miałyście ?

na razie w sumie mam kilka spraw wyprostowanych i w miarę jasnych, teoretycznie nie mam powodu do zmartwień, ale od tygodnia mnie trzyma taka jakaś beznadzieja budowlana

macie instalację odgromową lub zamierzacie ją mieć ?

wstawiłam u Aniko.

My nie mamy kasy :) Gdybyśmy mieli nie patyczkowalibyśmy się sami ze wszystkim i z tanimi rozwiązaniami. Ale takie życie :) Przy naszych pensjach cud, że kupiliśmy dom i że dali mi kredyt po 40 ale dali, to nie marudzę :) Poza tym nam nie zależy żeby wszystko było od linijki, najmodniejsze i wystawne, dla siebie odgarniamy by nam było wygodnie.

Ustawienia>Zaawansowane ustawienia> Ustawianie daty i czasu > Strefa Czasowa: (GTM+1:00 Warszawa, Bruksela, Kopenhaga, Madryt, Paryż)

My też wszystkie planujemy sami zrobić - szafki - komódki pod ściany do salonu-jadalni + stół + wszystkie łóżka w sypialniach. Muszę tylko drewno zamówić ale to później, na razie można żyć bez nich :)

na południowy :)

update - mam już zamontowaną lampę przy wejściu i grzejniki w domu. Był zgrzyt, bo w dużym pokoju zostały zamontowane na odwrót - miał być duży w kącie i mały przy kanapie, no a jest jak jest. Oczywiście można by przełożyć, ale pan się zaklina , że będzie ok. No i po przełożeniu zostałyby dziury po większym do łatania w ścianie. No to zostaje jak jest, a jak będzie źle, to przełożę w zimie. Mąż mi uskutecznił przesłuchanie wczoraj w temacie grzejników, a dlaczego takie, a dlaczego tak, a dlaczego jeden 500 a drugi 1500 a nie dwa po 1000. W końcu szlag mnie trafił, powiedziałam , że jak ustawiałam te grzejniki, pół roku temu, to był zajęty bo grał czy coś oglądał i mnie zbywał, to jest jak jest i niech się …odepnie ;)

Grzejniki zostały pochwalone przez pana, że lepsze od Noirotów, które oni montują, solidniej wyglądają. Mam atlantici f18.

Wstępny rachunek za podłączenie pojawił się na 2400-2800, razem z papierami i odbiorami i pan sam zasugerował, że może ktoś tutejszy zrobi taniej. To tylko 7 m :(.

Wczoraj mieliśmy kopać ogródek, ale - burza i deszcz. Za to przyjemnie było popatrzeć na rozjaśnioną buźkę starszego syna, bo jego mało co rusza pozytywnie.

Dzisiaj rodzina wybyła do szwagierki na działkę. Działka super, nawet z pięknym białym kotem, miałam jechać, ale rano się obudziłam w nastroju - Niech ONI JUŻ jadą! i zostałam. Mam do zrobienia farbę na głowę, projekt tarasu, i posegregowanie rachunków. A poza tym ulubione wafelki i CISZA :razz:w zasadzie szkoda, że nie zostaną na noc ;)

Aniko, wyrazy współczucia, moje dzieci w zasadzie spały, tylko na karmienie się budziły, ale ponieważ spały ze mną, to nie było problemu, w zasadzie same się podłączały ;).Więc w zasadzie nie byłam niewyspana.

I fakt, wstawały o 6 rano, myślałam, że jak mi robią takie regularne pobudki to nie będzie przynajmniej problemu z chodzeniem do przedszkola.

Nici, przeszło im jak ręką odjął już w drugim tygodniu publicznej edukacji i od tamtej pory muszę rano wywlekać z wyra dzień w dzień.:mad:

Z pozytywnych wieści to mąż dostał pracę. W Ostrołęce co prawda, ale to nie jest tak daleko. Coś tam była mowa o Kopenhadze, będzie miał rozmowę jeszcze, ale jedno jest jasne - ja już nie chcę wyjeżdżać. Za nic w świecie. Chcę własne miejsce na ziemi, własne brzozy i jodły i własną pracownię. Za nic w świecie więcej wynajmowanych i tymczasowych miejsc.

Chyba jest rozczarowany moim podejściem.

Tak troszeczkę…

Moje też śpią z nami ale ja i tak budzę się na karmienie, jakoś za bardzo boję się załatwienia. Poza tym bestia w nocy taka leniwa ze jak chce jeść to robi dziubek i kopie mnie mała nóżką ;) jak się nie obudze i mu nie wsadze w ta buzkę to robi awanturę ;) córka przychodzi średnio godzinę po ululaniu. Powiedziała że będzie przychodzić nawet jak będzie duża chyba że dostanie kotka z którym będzie spać ;P

Fajnie że z praca już spokój.