Maher 26.10.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Witam Ocieplam poddasze użytkowe i zastanawiam się który wieszak do profili CD będzie lepszy (szybszy w montażu lub bardziej stabilniejszy), planuje dać 2 warstwy wełny po 15cm. 1.http://allegro.pl/wieszak-kotwowy-do-poddaszy-koelner-17-cm-cd-60-gk-i3637071680.html 2. http://allegro.pl/wieszak-plaski-es-60-225-do-profili-cd-50szt-35-00-i3654380375.html Odnośnie nr 2 to ile większy rozmiar mam kupić do wełny 15cm (naddatek ponad 15cm się zagina i trzyma wełnę pomiędzy profilami CD) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grinch 27.10.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 tez wlasnie ukladam izolacje i tak mysle ze latwiej by bylo z grzybkowym chyba niz ES. Kuzyn mi doradzil jednak ES ze lepszy i go wzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 27.10.2013 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 (edytowane) tez wlasnie ukladam izolacje i tak mysle ze latwiej by bylo z grzybkowym chyba niz ES. Kuzyn mi doradzil jednak ES ze lepszy i go wzialem. Może przez to nr 2 (ES) był pierwszy i nikt nie chcę zmieniać przyzwyczajeń, ale zastanawiam się czy nr 1 nie pójdzie szybciej i można wełnę w całości układać i nie ciąć co 40cm pomiędzy przegrody jak to jest przy 2. A ile kupiłeś wieszaki ES większe, aby zagiąć różnicę do trzymania wełny. Edytowane 27 Października 2013 przez Maher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 27.10.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Może przez to nr 2 (ES) był pierwszy i nikt nie chcę zmieniać przyzwyczajeń, ale zastanawiam się czy nr 1 nie pójdzie szybciej i można wełnę w całości układać i nie ciąć co 40cm pomiędzy przegrody jak to jest przy 2. A ile kupiłeś wieszaki ES większe, aby zagiąć różnicę do trzymania wełny. Na grzybkach pójdzie Ci szybciej. Więc ja radze Ci kupić grzybki. I nie 17 cm tylko 27 cm, jeśli planujesz 15 cm ocieplenie pod krokwiami. Grzybek wysuwasz 18 - 19 cm od krokwi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 27.10.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Mozesz bardziej szczegółowo wyjaśnić: dlaczego wysuwać wieszak o 18-19cm skoro grubość izolacji podkrokwiowej będzie wynosić 15cm? 15 to izolacja 3 to profil. Można bardziej to upchać tylko czy to ma sens ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 27.10.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 no tak już wiem skąd ludzie biorą teorie o osiadaniu wełny, rób tak dalej wysuwaj nawet na 20cm i więcej. Upychajmy wszystko na siłę będziemy mieć za parę lat robotę. Starszy jesteś ode mnie i pewnie nie raz poprawiałeś robotę geniuszy którzy wciskali wełnę gdzie się da . . . A chyba Tobie nie trzeba mówić jakie będą tego skutki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 27.10.2013 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Tak myślę że jakbym wziął nr2 (ES) to też by się dało wełnę w całości włożyć (montuje wieszaki, przez wieszaki przebijam wełnę i podwiązuje ją sznurkami pomiędzy wieszakami, następnie to wystających wieszaków montuje profile CD). Odnośnie upychania wełny to nie powinno się jej upychać bo z czasem się rozpręży i popękają rigipsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 28.10.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Chodzi o to ze jak za bardzo wcisniesz welne to mozesz wypchnac membrane albo zatkac szczeline przy deskowaniu. Brak cyrkulacji powietrza, wilgoc zostaje w welnie i po pewnym czasie zamiast welny masz grzyby. Czasami we wczesniejszej fazie lod na plycie czy tez scianach, jak fachowcy upychali ile wlezie izolacji przy sciankach dzialowych wg zasady im wiecej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 28.10.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 (edytowane) Witam Ocieplam poddasze użytkowe i zastanawiam się który wieszak do profili CD będzie lepszy (szybszy w montażu lub bardziej stabilniejszy), planuje dać 2 warstwy wełny po 15cm. Wszystko rozbija się o Klasę nośności jedne są słabsze a drugie mocniejsze mają większy udźwig . WIESZAKI KOTWOWE BEZPOŚREDNIE (grzybki ) to 0,25 kN (25kg) a WIESZAKI BEZPOŚREDNIE (esy ) Klasa nośności 0,40 kN (40kg). Dlatego trzeba stosować odpowiednie WIESZAKI w odpowiednich miejscach do tego przeznaczonych przez producenta. Ktoś spyta dlaczego tak to wygląda ? bo na oko jest podobnie ,wszystko przez zatrzask ,który w grzybku przyspiesza montaż zastępuje mocowanie 2 wkrętów . Edytowane 29 Października 2013 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 29.10.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Reasumując, użyj grzybków. Masz tu lekturę : uważnie czytaj wpisy Rom - Kon, FlashBack, profi45, rafał2011. Ich kłótnie omijaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 29.10.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Nie podawaj klas dla akcesorii aprobowanych. Linkowany poz. 1 nie pasuje w zasadzie do żadnego profila CD60 kleszcząc blokuje i rozgina profil. poz. 2 to blaszka nadająca się może do sufitów. Nie interesuje mnie konkretna firma ,i marność jej produktów.Chodzi o naświetlenie różnicy a bez liczb nie da się tego wytłumaczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 29.10.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Ja bym robił na grzybkach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 11.10.2016 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Podłącze się do tematu. Czy wieszak grzybkowy utrzyma sufit, skos i ścianę kolankową z 2x GKF+10cm wełny? Ruszt pojedynczy prostopadły do krokwi, rozstaw krokwi 90cm, wieszak co 40cm tj. ok 3 wieszaki na mkw?.Czy przy rozstawie CD co 40cm dawać profil przyścienny, szczególnie na skosach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts