alebaba 05.11.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Wracam do pytania: - czy pustkę pomiędzy ścianą z betonu komórkowego, a wykończeniem z płyt GK należy/trzeba jakoś wypełnić? - czy może taka pusta przestrzeń ok. 5 cm pozostać? nie musisz niczym wypełniać i jeśli chcesz wiedzieć jest to najlepszy rodzaj docieplenia - lepszy od styropianu i wełny , oczywiście jeśli ta pustka będzie odcięta od wszelkich dylatacji . Jeśli chodzi o porady to wybacz TOMRIDER , dobrze kombinujesz , ale trochę więcej zaufania do nowych technologii to nie grzech . Najczęściej jednak to nie o brak zaufania chodzi , boimy się czegoś czego nie znamy , albo Nasza wiedza już dalej nie sięga .pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 05.11.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 A ja nic za chwilę nie będę robił tylko quiz dla naszych nowych formułowych guru.Opór cieplny pustki powietrznej 5cm proszę ! przepływ powietrze w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 06.11.2013 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Jeśli chodzi o ścianki kolankowe to zdecydowałem się na wykończenie ich płytami GK aby łączenia skosu ze ścianką były na tym samym materiale. To daje większą gwarancję braku pęknięć niż połączenie GK - ściana murowana. Czy łączysz płytę z płytą czy też płytę ze ścianką otynkowaną i robisz wszystko wg sztuki i tu i tu nic nie popęka ! Tylko może Ci się nie podobać narożnik wykończony akrylem ale na to też jest sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 06.11.2013 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 ... oczywiście jeśli ta pustka będzie odcięta od wszelkich dylatacji ... co masz na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 06.11.2013 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Czy łączysz płytę z płytą czy też płytę ze ścianką otynkowaną i robisz wszystko wg sztuki i tu i tu nic nie popęka ! U mnie będzie połączenie: płyta GK - płyta GK Tylko może Ci się nie podobać narożnik wykończony akrylem ale na to też jest sposób. jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 06.11.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Jeśli chodzi o porady to wybacz TOMRIDER , dobrze kombinujesz , ale trochę więcej zaufania do nowych technologii to nie grzech . Najczęściej jednak to nie o brak zaufania chodzi , boimy się czegoś czego nie znamy , albo Nasza wiedza już dalej nie sięga .pozdro A tak konkretnie to jakiej to nowej technologii nie ogarniam i jest poza zasięgiem mojej wiedzy ? ps. tak jak ty nie jesteś alibaba tak samo ja nie jestem tomrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 06.11.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 jaki? narożnik : płyta (skos) z płyta (kolankowa) przy ślizgu chociaż dziś już są takie taśmy, że wszystko (prawie) można robić na sztywno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 06.11.2013 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 ja przy skosach zastosuję profil V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weiher 16.06.2014 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Witam, Podepnę się pod ten temat, żeby nie tworzyć kolejnego tematu z paroizolacją. Jeśli ta kwestia była już poruszana, to przepraszam. Bardzo proszę o poradę, jak otulić wełnę na scianie (OSB 18mm) „jaskółki” gibla folią paroizolacyjną-czy w ogóle jest ona potrzebna/wymagana w tym miejscu?1 http://zapodaj.net/3cbdaaf687046.jpg.html2 http://zapodaj.net/238dce5fb1065.jpg.html Dodam że ścianka „12″ będzie domurowana do wysokości murłaty gibla, a pomieszczenie z fot 2, będzie przeznaczone na łazienkę. Będę bardzo wdzięczny za dokładną odpowiedz.pozdrWiesław W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 17.06.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Panowie to jest oficjalne stanowisko a zarazem sprostowanie co do rakotwórczości wełny http://www.iarc.fr/en/media-centre/pr/2001/pr137.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weiher 17.06.2014 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Witam, Podepnę się pod ten temat, żeby nie tworzyć kolejnego tematu z paroizolacją. Jeśli ta kwestia była już poruszana, to przepraszam. Bardzo proszę o poradę, jak otulić wełnę na scianie (OSB 18mm) „jaskółki” gibla folią paroizolacyjną-czy w ogóle jest ona potrzebna/wymagana w tym miejscu? 1 http://zapodaj.net/3cbdaaf687046.jpg.html 2 http://zapodaj.net/238dce5fb1065.jpg.html Dodam że ścianka „12″ będzie domurowana do wysokości murłaty gibla, a pomieszczenie z fot 2, będzie przeznaczone na łazienkę. Będę bardzo wdzięczny za dokładną odpowiedz. pozdr Wiesław W I nikt nie wie jak to ugryźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts