arty82 04.11.2013 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 WitamNie sądziłem, że zrobi się tu taki mętlik podczas mojej nieobecności (wyjazd na Święto Zmarłych), bynajmniej tego nie chciałem.Panie kkas12 odnośnie pytań dotyczących odległości i przekroju przewodów uziemiających postaram się odpowiedzieć jutro po przeglądzie starej instalacji...Co do drugiej "rozdzielni" (stary typ - kilka bezpieczników topikowych) to jest i wisi sobie na ścianie w domu, na rysunku zaznaczyłem kierunek STARA INSTALACJA. Mimo wszystko coś czuję, że sam nie podołam bezpiecznemu podłączeniu drugiej rozdzielni pomimo Waszych rad -czyli zostaje elektryk.Swoją drogą jak rozpoznać czy PEN został podzielony na przyłączu??? Jest może okazja (tak mi się wydaję) bo spadła nam plomba przy głównych bezpiecznikach i będzie wizyta pana z ZE - można podpatrzyć i podpytać się troszkę...Tymczasem do jutra Panowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts