wojciecho98761 27.10.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 witamchcialbym sie dowiedziec nastepujacej opinii jestem na etapie zakupu pieca c.o. i nie wiem co wybrac mam dwie opcje: 1. kociol kondensacyjny Junkers Captur smart 22-3c jednofunkcyjny + zasobnik 120 l2. Viessmann Vitodens 111 - W 26 kw Dom 130 m bedzie miszkalo 2 osoby dorosle i 2 dzieci (ja glownie pracuje w delegacjach). Chodzi mi o to co bedzie bardziej ekonomiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał Cichocki 06.11.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 witam chcialbym sie dowiedziec nastepujacej opinii jestem na etapie zakupu pieca c.o. i nie wiem co wybrac mam dwie opcje: 1. kociol kondensacyjny Junkers Captur smart 22-3c jednofunkcyjny + zasobnik 120 l 2. Viessmann Vitodens 111 - W 26 kw Dom 130 m bedzie miszkalo 2 osoby dorosle i 2 dzieci (ja glownie pracuje w delegacjach). Chodzi mi o to co bedzie bardziej ekonomiczne Witam, w sprawie doboru odpowiedniego kotła polecam skontaktować się z jednym z autoryzowanych instalatorów marki Junkers. Instalator z pewnością pomoże w doborze kotła o odpowiedniej dla Pana potrzeb mocy (przy dobrej izolacji termicznej budynku wystarczający może okazać się kocioł o mocy 14 kW), a także w doborze pojemności zasobnika ciepłej wody. Wyszukiwarka instalatorów dostępna jest na stronie http://www.junkers.pl. Pozdrawiam, Rafał Cichocki _______________________________ Konsultant Junkers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serekk 10.12.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 A propos Junkersa, to polecam odwiedzenie ich strony teraz. Na głównej stronie można przeczytać o ich promocji ma kotły i nie tylko. Z tego co czytałem można zaoszczędzić jakieś 1200-1600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eliaszek 11.12.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Ja osobiście mogę polecić kocioł Windsor z grupy SBS http://esklep-sbs.pl/kociol-gazowy-windsor-new.html Jego sprawność to 108%, także warto. Mam go u siebie i jestem zadowolony. To porządna polska produkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 11.12.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Ja osobiście mogę polecić kocioł Windsor z grupy SBS http://esklep-sbs.pl/kociol-gazowy-windsor-new.html Jego sprawność to 108%, także warto. Mam go u siebie i jestem zadowolony. To porządna polska produkcja. Sprawność 108%??? czyli podchodzi pod perpetuum mobile???100% to ciężko zrozumieć ale to 8%?? hmm technika poszła do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 11.12.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 To zaszłości historyczne . Kiedyś 100 procent nie uwzględniało części energii. Dlatego teraz jest powyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts