Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybor pieca gazowego

wojciecho98761

Recommended Posts

witam

chcialbym sie dowiedziec nastepujacej opinii jestem na etapie zakupu pieca c.o. i nie wiem co wybrac mam dwie opcje:

1. kociol kondensacyjny Junkers Captur smart 22-3c jednofunkcyjny + zasobnik 120 l

2. Viessmann Vitodens 111 - W 26 kw

Dom 130 m bedzie miszkalo 2 osoby dorosle i 2 dzieci (ja glownie pracuje w delegacjach). Chodzi mi o to co bedzie bardziej ekonomiczne

• 2 weeks później...
witam

chcialbym sie dowiedziec nastepujacej opinii jestem na etapie zakupu pieca c.o. i nie wiem co wybrac mam dwie opcje:

1. kociol kondensacyjny Junkers Captur smart 22-3c jednofunkcyjny + zasobnik 120 l

2. Viessmann Vitodens 111 - W 26 kw

Dom 130 m bedzie miszkalo 2 osoby dorosle i 2 dzieci (ja glownie pracuje w delegacjach). Chodzi mi o to co bedzie bardziej ekonomiczne

Witam,

w sprawie doboru odpowiedniego kotła polecam skontaktować się z jednym z autoryzowanych instalatorów marki Junkers. Instalator z pewnością pomoże w doborze kotła o odpowiedniej dla Pana potrzeb mocy (przy dobrej izolacji termicznej budynku wystarczający może okazać się kocioł o mocy 14 kW), a także w doborze pojemności zasobnika ciepłej wody. Wyszukiwarka instalatorów dostępna jest na stronie http://www.junkers.pl.

Pozdrawiam,

Rafał Cichocki

Konsultant Junkers

• 1 month później...
Ja osobiście mogę polecić kocioł Windsor z grupy SBS http://esklep-sbs.pl/kociol-gazowy-windsor-new.html Jego sprawność to 108%, także warto. Mam go u siebie i jestem zadowolony. To porządna polska produkcja.

Sprawność 108%??? czyli podchodzi pod perpetuum mobile???100% to ciężko zrozumieć ale to 8%?? hmm technika poszła do przodu