Ada1719506750 27.10.2013 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Witam,Pisze ponieważ stoję przed dużym dylematem,,, chciałem jeszcze w tym roku rozpocząć budowę. Geodeta mógłby przyjechać w nadchodzącym tygodniu i wytyczyć fundament, jednak cały dzień zastanawiam się czy warto zaczynać jeszcze w tym roku ponieważ już za chwilę listopad i pogoda pewnie znacznie się pogorszy. W tym roku chcę przynajmniej wylać ławy i zabezpieczyć na czas zimy lub jeśli pogoda pozwoli to wyjechać z bloczkami fundamentowymi ponad ziemię. Pracę przeprowadziłabym w drugiej połowie listopada. czy zima i wilgoć nie zniszczy takich fundamentów? Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 28.10.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada1719506750 28.10.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Dzięki za odpowiedź, czyli mogę jeszcze śmiało zaczynać jeśli zdążę przed przymrozkami P.S. Pozdrowienia z Mysłowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 28.10.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 A w jakiej dzielnicy budujesz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada1719506750 28.10.2013 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Chciałbym bardzo aby to były Mysłowice, ale niestety budować mamy zamiar w Jaworznie na Niedzieliskach. P.S. Masz jakieś doświadczenia w fundamentach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 28.10.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 właśnie grzebię się w tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemarros 16.11.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Witaj,Podobnie jak Ty miałem dylemat, ale podjąłem decyzję i cieszę się, bo była słuszna. Tyczenie zajęło 3 dni, następnie w ciągu kolejnego wjechała ekipa i wykopała ławy fundamentowe, zrobiła zbrojenie i zalała wszystko betonem. W ciągu kolejnych 5 dni wymurowali ściany fundamentowe, zalali je betonem, później ocieplili i zasypali. Teraz spokojnie czekamy do wiosny, aby rozpocząć dalsze prace. Pozdrawiam z Podkarpacia i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RACZKUJĄCA PO 50-TCE 16.11.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Czy ktoś buduje Z14 z garażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odsłowadosłowa 18.11.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Czy ktoś buduje Z14 z garażem? przyłączam się do pytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kri100fer 01.12.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Jeśli doprowadzisz przed zimą prace do etapu jaki opisał Waldemarros to z pewnością nic się nie stanie. W ramach wolnych mocy przerobowych ja zrobił bym jeszcze prowizoryczną konstrukcje zadaszenia jednospadowego w celu ochrony przed nadmiernym namakaniem. można do tego wykorzystać deski szalunkowe z fund. a folia budowlana to grosze. Pozdro i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts