klaudiaa 28.10.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Witam forumowiczów, dzisiaj zauważyłam, że platikowy zawór, który służy do odkręcania wody pobieranej przez pralkę jest pęknięty. Mogę odkręcać i zakręcać wodę, ale nie przynosi to żadnego skutku. Na zaworze nie czuć żadnego oporu. Chciałabym dowiedzieć się czy można ten zawór jakos usunąć/wymienić? Czy jeżeli go "zdejmę" to będę mogła otworzyć wodę np. kombinerkami? Muszę szybko zrobic pranie Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 28.10.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Tak. Ściągnij i obróć szczypcami. A po co go zamykasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiaa 28.10.2013 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Dziękuję gersik :*Udało mi się go sciągnąć i odkręcić zawór.Teraz wszystko działa jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 28.10.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Kup identyczny, wymień pękniętą część.Używaj sporadycznie, jak napisał Gersik, tylko na czas wymiany pralki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MassiveR 07.11.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Miałem ten sam problem, po jakimś czasie to tak się zrąbało, że niestety musiałem zainwestować sporo pieniążkow w nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 07.11.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 To znaczy co wymieniałeś? Zawór to sporo pieniążków kilkanaście złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 07.11.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Kup identyczny, wymień pękniętą część. Używaj sporadycznie, jak napisał Gersik, tylko na czas wymiany pralki. Używanie sporadycznie tak się właśnie kończy ('zarasta" kamieniem) Dobrze jest co jakiś czas ruszyć ten zawór i nie tylko ten - zawory główne w mieszkaniu , domu też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts