mnowak355 28.10.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 WitamChciałbym zapytać co zrobić jeśli z działki sąsiada na moją stronę przerastają dość duże gałęzie. Wiem tyle że wszystkie części drzewa, również pożytki tj. owoce które znajdują się na moją działką są moją własnością. Co jednak zrobić kiedy nie chcę być obdarowany takim "dobrodziejstwem". Czy można wynająć specjalistyczną firmę która profesjonalnie obetnie przerastające gałęzie i później wysłać rachunek sąsiadowi?Uprzedzając niektóre posty napiszę że sąsiad to nieżyczliwy starszy człowiek któremu wszystko przeszkadza i który lubi robić na złość. Rozmowa i prośba o usunięcie gałęzi nie pomogła. List polecony z prośbą o obcięcie gałęzi pozostał bez odpowiedzi.Bardzo proszę o wskazówki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts