ArtAnna 30.10.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Witam, Nie mam skąd wziąć starych belek, które mogłabym użyć pod sufit. Wiem że są dostępne w handlu sztuczne belki, z lekkiego materiału, łatwe w montażu, ale mi chodzi o prawdziwe drewno. Czy zakup nowych belek drewnianych i przetrzymanie ich w ogrodzie przez zime to dobry pomysł? Czy to da wogóle jakiś efekt ? Ile czasu po tym mam suszyć takie drewno przed pomalowaniem? A może jest jakiś inny sposób postarzenia drewna? Proszę o podpowiedź. Dziękuję Anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 01.11.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Skąd jesteś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtAnna 02.11.2013 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Zachodniopomorskie, a dlaczego pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 03.11.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Są firmy, które wykonują pod wymiar belki z drewna-również postarzane.Nie są pełne ale puste w środku ,przez co są znacznie lżejsze, a przekrój w kształcie litery U ułatwia ich montaż. Poszukaj w necie na pewno coś znajdziesz. Można też spróbować zlecić wykonanie w zakładzie stolarskim, choć pewnie nie każdy się tego podejmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtAnna 05.11.2013 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Są firmy, które wykonują pod wymiar belki z drewna-również postarzane.Nie są pełne ale puste w środku ,przez co są znacznie lżejsze, a przekrój w kształcie litery U ułatwia ich montaż. Poszukaj w necie na pewno coś znajdziesz. Można też spróbować zlecić wykonanie w zakładzie stolarskim, choć pewnie nie każdy się tego podejmie. OK, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam117 07.11.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Witam, oczywiście, że belki powinny być drewniane. Pomimo, że teraz zrobione to muszą wyglądać na autentycznie stare. Tego się nie zrobi żadnymi malowaniami czy bejcowaniem bo zawsze będzie efekt negatywu. . Prawdziwa stara belka ma swój kolor, patynę, wyraźne ślady ręcznego heblowania, spękania itp. Robiłem i mogę zrobić takie belki, chętnie opowiem więcej tel. 757612397 i wyślę zdjęcia. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadex - Składy budowlane 08.11.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Pani Anno, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale poszukuje Pani belek, które będą sprawiały wrażenie starych i które stanowić mają ozdobny element sufity nadający pomieszczeniu klimatu. Zakup nowych belek i przetrzymywanie ich przez jeden sezon w ogrodzie nic nie da, ponieważ belki zzielenieją, a drewno się powykręca. Moim zdaniem najlepiej byłoby rozejrzeć się po okolicy, być może gdzieś rozbierany jest stary drewniany budynek i udałoby się dogadać z właścicielem. Oryginalnych, drewnianych, postarzonych belek niestety w sklepach jeszcze nie spotkaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtAnna 11.11.2013 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Pani Anno, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale poszukuje Pani belek, które będą sprawiały wrażenie starych i które stanowić mają ozdobny element sufity nadający pomieszczeniu klimatu. Zakup nowych belek i przetrzymywanie ich przez jeden sezon w ogrodzie nic nie da, ponieważ belki zzielenieją, a drewno się powykręca. Moim zdaniem najlepiej byłoby rozejrzeć się po okolicy, być może gdzieś rozbierany jest stary drewniany budynek i udałoby się dogadać z właścicielem. Oryginalnych, drewnianych, postarzonych belek niestety w sklepach jeszcze nie spotkaliśmy. Tak dokładnie. Chodzi mi o taki efekt. http://www.domosfera.pl/wnetrza/51,94387,13726327.html?i=2 A tu atrapy dostepne w marketach, ale mi nie o to chodzi. http://www.tafa.pl/oferta/belki.htm Dziękuję za odpowiedź. Chyba rzeczywiście muszę pojeździć po wioskach i uratować stare drewno przed spaleniem w piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtAnna 11.11.2013 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Pani Anno, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale poszukuje Pani belek, które będą sprawiały wrażenie starych i które stanowić mają ozdobny element sufity nadający pomieszczeniu klimatu. Zakup nowych belek i przetrzymywanie ich przez jeden sezon w ogrodzie nic nie da, ponieważ belki zzielenieją, a drewno się powykręca. Moim zdaniem najlepiej byłoby rozejrzeć się po okolicy, być może gdzieś rozbierany jest stary drewniany budynek i udałoby się dogadać z właścicielem. Oryginalnych, drewnianych, postarzonych belek niestety w sklepach jeszcze nie spotkaliśmy. Dziękuję za odpowiedź, czy może Pan zamieścić zdjęcia? Zastanawiam się też jak by wyglądał transport? Ja jestem z zachodniopomorskiego. Jaką długość maksymalnie można przewieźć kurierem. Chociaż wiem, że PKP też przyjmuje przesyłki, raz już coś odbierałam w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam117 11.11.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 oto screen belek produkowanych przez naszą firmę. Na e-mail mogę przesłać więcej zdjęć. mój e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts