dreamliner 30.10.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 WitamParę miesięcy temu miałem montowane schody.Podczas montażu została przewiercona instalacja CO do grzejnika.Przed montażem udostępniłem panu od montażu schemat instalacji jaki dostałem od dewelopera.Wg schematu rura powinna iść prosto -jedna zakręca i przemieszczona jest o 13 cm.Z kim powinienem rozmawiać:1. z panem od schodów - czy powinien przewidzieć/mieć narzędzia którymi powinien zidentyfikować rurę (pan zrzuca na schematy)2. deweloper - brak zgodności ze schematem (firma która robiła mi próbę szczelności- ta sama co kładła tez instalacje CO- zrzuca na pana od schodów)Gdzie jest prawda budowlana/montażowa??Byłbym wdzięczny za jakieś radyPozdrawiam P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 02.11.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Jeśli rura jest położona niezgodnie ze schematem, to winny jest wykonawca CO oczywiście, czyli developer. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts