malux20 02.11.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 kwestia ceny-albo kospel albo gruntowaekogroch też jest ok- w starym domu sie sprawdzał powietrzna niby tez ok ale to ni pies ni wydra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 02.11.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Dziekuje za informacje Moge jeszcze spytac ile czyszczen rocznie wykonujesz? Powaznie pytam. ZERO czyszczeń rocznie wykonuję, na 10 lat także zero. Nie zajmuję się pompami P-W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 02.11.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 One same się myją. Idąc tropem serwisu - w gruntówce są dwa filtry , a w powietrznej jeden. W tej Viessmanna co mamy się nie myją. Właśnie dobiega 2 rok jej pracy i lada dzień będę ją czyścił sprężarką. Aż korci mnie, żeby nagrać filmik na youtuba z czyszczenie tej pompy. Uważam, że nie jest bez znaczenia czyszczenie tej pompy. Sam sobie z tym daję radę i nie muszę wzywać serwisanta. Tak swoją drogą za pierwszym razem serwisant miał zrobić przegląd pompy no i zrobił, ale jej nie wyczyścił o czym się przekonaliśmy po zdjęciu 2 tygodnie później górnej osłony. Od tego czasu już nie wzywamy tego serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 02.11.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Kiedy oststnio myles chlodnice w aucie? I jezeli tak to zleciles to firmie specjalistycznej? Bardzo uszczypliwa uwaga. To ja w takim razie kolegę zapytam - ile godzin tygodniowo pracuje chłodnica w samochodzie a ile godzin PC i ile powietrza przez nią przepływa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 03.11.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 ZERO czyszczeń rocznie wykonuję, na 10 lat także zero. Nie zajmuję się pompami P-W. no właśnie najwięcej do powiedzenia na temat pw maja ci co się tym nie zajmują, ci co nie maja oraz czasem ci co maja skopane instalacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 03.11.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Zalezy od frekwencji uzytkowania i predkosci pojazdu Roznica bedzie tez czy autko uzytkowane w Dubai'u czy w Indonezji. Byłem i tu i tu, w sumie w Emiratach... wielka piaskownica z metropolią na brzegu, sucho i kurz, a Indonezja, hmmmm wilgotno i też ciepło Chyba w żadnych warunkach chłodnica się nie ma tragicznie, chyba że w Indonezji owady mają zapchać lamele, za to lakier i EA .... ten to ma sprawdzian w tym klimacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 03.11.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Witam Z jakiego powodu wywalono Hydraulika z Forum????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 03.11.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 A wiec nie walczysz o kazdy stopien Nie mam wtedy wiecej pytan Ty weź człowieku nie pij tyle przed lekturą FM bo jak widzę masz problemy ze zrozumieniem prostego przekazu pisanego prostym językiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 03.11.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 no właśnie najwięcej do powiedzenia na temat pw maja ci co się tym nie zajmują, ci co nie maja oraz czasem ci co maja skopane instalacje Czyli to co napisałem jest pozbawione sensu? Dlatego że nie zajmuję się pompami P-W? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 03.11.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Masz rację, zacznę od siebie i zrobię coś co należało zrobić wcześniej: przestanę "dyskutować" z trollem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 04.11.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Czyli to co napisałem jest pozbawione sensu? Dlatego że nie zajmuję się pompami P-W? Jest pozbawione sensu bo najważniejsze jest zadowolenie użytkownika a tutaj niezadowoleni z pw są "posiadacze" sprzedawcy i monterzy pomp gruntowych oraz czasem jakiś użytkownik z skopaną instalacją. Dla jasności w tym roku zrobiłem jedna gruntową w garażu z części i okazyjnie kupionej spr. tak że wiem o jakie pieniądze tu polscy garażowi producenci walczą. No ale trzeba zacząć robić gruntówki po 4 - 5kw bo tak ludzie teraz budują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 14.01.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 To ile płacicie za sewrwis, bo mi ostatnio krzykneli 450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smart_guy1 15.01.2014 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Teraz padniecie jak zobaczycie co zaśpiewał mi Viessmann po pierwszym roku eksploatacji: cytat: "Zapytanie w sprawie przeglądu Pana pompy trafiło do serwisu fabrycznego firmy Viessmann a nie autoryzowanej prywatnej firmy serwisowej .Przegląd wykonany przez serwis fabryczny Viessmann z dojazdem do Pana wynosi 600 zł netto. Roboczogodzina pracy serwisanta fabrycznego to 224 zł netto w przypadku pompy powietrznej czas przeglądu ok 2 godziny plus dojazd zależny od odległości" Na szczęście serwis autoryzowany wykonał przegląd za 300zł brutto, ale to też spora suma. Zainteresowanych wymienieniem doświadczeń na temat mojej PC zapraszam na utworzony post dla PC PW Viessmann link http://forum.muratordom.pl/showthread.php?221991-VIESSMANN-POMPA-CIEP%C5%81A-SPLIT-POWIETRZE-WODA-Vitocal-200-S-5-6-kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekBB 15.01.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Koszt serwisu do w większości firm góra 200-300zł, zaś najczęściej nawet nic się za to nie kasuje;-) Co do części wymiennych w PC to sprężarka powinna wytrzymać 20-25 lat (koszt wymiany na dziś to 3000 zł), pompy obiegowe kilkanaście lat (koszt wymiany 300-700 zł), ewentualnie - jeśli jest twarda woda w układzie może się po 7-8 latach uszkodzić zawór trójdrogowy, ale koszt wymiany do 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 15.01.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Koszt serwisu do w większości firm góra 200-300zł, zaś najczęściej nawet nic się za to nie kasuje;-) Co do części wymiennych w PC to sprężarka powinna wytrzymać 20-25 lat (koszt wymiany na dziś to 3000 zł), pompy obiegowe kilkanaście lat (koszt wymiany 300-700 zł), ewentualnie - jeśli jest twarda woda w układzie może się po 7-8 latach uszkodzić zawór trójdrogowy, ale koszt wymiany do 200 zł. Bzdury Pan znowu ludziom opowiadasz. Jaką sprężarkę oferujesz z wymianą za 3000zł, rozumiem że to jeszcze kwota brutto? Bo chyba nie nowego Copelanda Scroll'a. Pompy 300-700? Nie mówisz chyba o np. elektronicznej dolnego źródła o podnoszeniu 80-100kPa? Zawór 3D za 200zł? Jakiś chiński zamiennik z Alledrogo czy ebay'a? A serwisy u Was za darmo, normalnie kraina mlekiem i miodem płynąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 15.01.2014 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 To ile płacicie za sewrwis, bo mi ostatnio krzykneli 450 Co to znaczy serwis??? Przyjechał na kawę .Czy coś robił. I jak daleko jechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 15.01.2014 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Na szczęście serwis autoryzowany wykonał przegląd za 300zł brutto, ale to też spora suma. Zainteresowanych wymienieniem doświadczeń na temat mojej PC zapraszam na utworzony post dla PC PW Viessmann link http://forum.muratordom.pl/showthread.php?221991-VIESSMANN-POMPA-CIEP%C5%81A-SPLIT-POWIETRZE-WODA-Vitocal-200-S-5-6-kW Ciekawe ile dla Ciebie by było OK 300 zł brutto w tym zus 30 zł ( tak naprawdę to 50zł) podatek vat 24 zł podatek dochodowy 50 zł Koszt dojazdu do 50 km x 2 =100 km x 1zł (paliwo i samochód) pozostaje 100 zł za około 3 godziny (dojazd + praca u Ciebie) 33 zł/h Koszt sprzętu do obsługi PC to 6 000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 15.01.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 jak PC musi na swoją cenę pracować 15-20 lat to sprzęt też może ps: sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 15.01.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Na sarwis jest vat 23% więc z 300 zostaje mi 245 z tego dochodowy 19% oczywiście pomniejszony o koszty czyli ZUS 50/dzień paliwo itd. Do wszystkich malkontentów instalator to nie adwokat czy inny sędzia jest otwarty dostęp do zawodu skoro uważacie że to miodzio to ruszać z interesem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 15.01.2014 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Koszt serwisu do w większości firm góra 200-300zł, zaś najczęściej nawet nic się za to nie kasuje;-) Co do części wymiennych w PC to sprężarka powinna wytrzymać 20-25 lat (koszt wymiany na dziś to 3000 zł), pompy obiegowe kilkanaście lat (koszt wymiany 300-700 zł), ewentualnie - jeśli jest twarda woda w układzie może się po 7-8 latach uszkodzić zawór trójdrogowy, ale koszt wymiany do 200 zł. Proszę o podanie namiaru na chociaż jedną firmę w Polsce co na serwis do klienta przyjeżdża i nic za to nie kasuje. Ceny podanych części naprawdę atrakcyjne jeżeli piszemy o oryginalnych. Gdzie można tak tanio zawór 3D z siłownikiem dostać - pliiiiizzzzz proszę o namiary!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts