yaiba83 15.01.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Na sarwis jest vat 23% więc z 300 zostaje mi 245 z tego dochodowy 19% oczywiście pomniejszony o koszty czyli ZUS 50/dzień paliwo itd. Do wszystkich malkontentów instalator to nie adwokat czy inny sędzia jest otwarty dostęp do zawodu skoro uważacie że to miodzio to ruszać z interesem Nie stresuj się człowieku. Tak piszą wszyscy ci co swojej działalności nie mają i nie doświadczyli na własnej skórze co to działalność gospodarcza. Najlepiej narzekać, że firma na czas wypłaty nie przelała i nie obchodzi ich skąd na to ma mieć pieniądze. Kto taki mądrala niech ruszy z działalnością opłaci zusu 1000zł od najniższej krajowej zapłaci podatek dochodowy, księgowej za rozliczenie firmy i potem odpowie sobie na pytanie ile tak naprawdę muszę kasować za roboczogodzinę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 15.01.2014 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 jak PC musi na swoją cenę pracować 15-20 lat to sprzęt też może ps: sorry Życzę wszystkim żywotności całego sprzętu, narzędzi, elektronarzędzi co by Wam służyły min 15lat i obyście za 5lat nie beczeli bo teraz wszystko made in PRC... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekBB 15.01.2014 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Proszę o podanie namiaru na chociaż jedną firmę w Polsce co na serwis do klienta przyjeżdża i nic za to nie kasuje. Ceny podanych części naprawdę atrakcyjne jeżeli piszemy o oryginalnych. Gdzie można tak tanio zawór 3D z siłownikiem dostać - pliiiiizzzzz proszę o namiary!!!! My tyle zapisujemy w umowach - tyle kosztuje u nas przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekBB 15.01.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Jeśli zaś klient poleca nas innym nie kasujemy w ogóle. To moim zdaniem uczciwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekBB 15.01.2014 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Bzdury Pan znowu ludziom opowiadasz. Jaką sprężarkę oferujesz z wymianą za 3000zł, rozumiem że to jeszcze kwota brutto? Bo chyba nie nowego Copelanda Scroll'a. Pompy 300-700? Nie mówisz chyba o np. elektronicznej dolnego źródła o podnoszeniu 80-100kPa? Zawór 3D za 200zł? Jakiś chiński zamiennik z Alledrogo czy ebay'a? A serwisy u Was za darmo, normalnie kraina mlekiem i miodem płynąca Widać Pan proponuje wyższe ceny;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 15.01.2014 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Widać Pan proponuje wyższe ceny;-) Od tych podanych, oczywiście że wyższe. A Wy dokładacie do interesu, kto Wam sponsoruje działania dumpingowe? Bo mi się prometeuszowe kalkulacje nijak nie zapinają... Ile u Was kosztuje wymiana sprężarki np. Copeland ZH30 do popularnej "dwunastki? Czy nie wykonujecie takich napraw a wypowiadasz się tylko jako marketingowiec totalnie oderwany od rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 15.01.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Mysle ze moze tak byc. Tak samo "darmowe" przeglady przez okreslony czas moga byc w pierwotnej cenie. Dobra i uzasadniona reklama tez warta wiecej anizeli przeglad. Nie zrozumieliśmy się. Ja się odniosłem głównie do abstrakcyjnych cen np. wymiany sprężarki za 3000 (chyba że rotacyjnej od klimatyzatora!!) czy zaworu 3D za 200zł!! Co do "serwisu" - nie znajdziesz ani jednego mojego klienta który kiedykolwiek by zapłacił za serwis, tutaj akurat mam to w umowie. Także bezpłatny serwis to żadna nowość, chyba że montuję urządzenie "renomowanego" producenta to wówczas obowiązują jego warunki zapisane wprost w karcie gwarancyjnej. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez wihajster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.01.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 To ile płacicie za sewrwis, bo mi ostatnio krzykneli 450 Nic nie place. Co tu serwisowac, jak pompa dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 15.01.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Na sarwis jest vat 23% więc z 300 zostaje mi 245 z tego dochodowy 19% oczywiście pomniejszony o koszty czyli ZUS 50/dzień paliwo itd. Do wszystkich malkontentów instalator to nie adwokat czy inny sędzia jest otwarty dostęp do zawodu skoro uważacie że to miodzio to ruszać z interesem Z tym vatem zaniżyłem bo chciałem uniknąć dyskusji o vacie .Podatki też podałem minimalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 15.01.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Z tym vatem zaniżyłem bo chciałem uniknąć dyskusji o vacie .Podatki też podałem minimalne. żeby nie było, nic do Ciebie nie mam, w przeciwieństwie do wielu z tego forum dostrzegam Twoje słowa, PC GW jest lepsza itd Przechodząc do clu, jak już podajesz Nam podatki itp to jak już płacisz 23% vatu paliwo komórke i dochodowy i ZUS to Paliwo wliczasz w koszty i tym samym pomniejszasz ten vat, podobnie komórka itp, a ZUS odczasz kwotą brutto czyli vat zostaje, zmniejszasz dochodowy , minimalna stawka to nie 19 tylko 18, masz podatek liniowy bo dobrze zarabiasz, dlatego opłaca Ci się płacić stawke 19% A prawda jest taka że jak nie kombinujesz to w zasadzie pracujesz głównie na vaty pity i inne daniny w tym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 15.01.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Jak nie kombinujesz to jaki VAT zapłacisz za odwiert ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 15.01.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Rzeczywiście mam same odliczenia od podatki i paliwo i amortyzację ,i zus i nawet ten jeden procent z liniowego. Jak zarobie 300 zł i wydam na paliwo 300 zł to nie zapłacę żadnego podatku a jak kupię samochód to wiesz ile mi podatku zwrócą. Pozostaje jeszcze zus ale przy takich zarobkach ten 1000 zł to grosze. Fajnie ,żeby klienci spojrzeli na te nasze ceny ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.01.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Fajnie ,żeby klienci spojrzeli na te nasze ceny ze zrozumieniem. Powiem Ci cos w tajemnicy po 17 latach prowadzenia wlasnego biznesu, tylko nikomu o tym nie mow: Klienci maja gleboko w doopie jakie masz koszty i jakie podatki musisz odprowadzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 15.01.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Napisz to w tajemnicy do us że i jak kombinujesz jakeś taki gieroj ruski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.01.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Napisz to w tajemnicy do us że i jak kombinujesz jakeś taki gieroj ruski Nie mierz wszyskich swoja miarka. Nie wszyscy sa idiotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 15.01.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Nie mierz wszyskich swoja miarka. Nie wszyscy sa idiotami. No nieźle Pan dowalasz to pieca..... Ale dlaczego obrażasz wszystkich, co mają inne zdanie jak ty. Czy nie możesz zrozumieć , że inni mogą mieć inne zdanie niż ty. I budować z innych materiałów domy niż ty zwolennik gazobetonów i innych materiałów z popiołów (chyba zdrowych), tylko dlaczego w średniowieczu budowali z kamienia i cegły (zamek Krzyżacki w Malborku). i kupować inne pompy, albo inne systemy grzewcze niż ty ( oferujesz lub sprzedajesz, lub reklamujesz). Według mojej oceny , już czas dla kolegi na badania lekarskie okresowe, go takie długie spędzanie czasu przy komputerze mogą rozwinąć jakieś schorzenia kardiologiczne (potwierdzone badaniami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 15.01.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Po 25 latach też to wiem ,ale staram się to im uświadomić .Chyba nic w tym złego ,ze pokazuje prawdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 15.01.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Widać Pan proponuje wyższe ceny;-) Ja w dalszym ciągu proszę o namiary na ten zawór kulowy 3D z siłownikiem gdzie mogę je zakupywać tak tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotan 15.01.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Powiadam Wam: Pompa Ceipła to "wypasiona lodówka". Nic więcej. Ma działać. A jak sie komus popsuje to znaczy jedynie że ma pecha. To jednak nie jest dramatem. Wystarczy zaprosić "kumatego chłodnika " i wszystko wraca do normy. Nie dramatyzujmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.01.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 No nieźle Pan dowalasz to pieca..... Odpowiadam na durne zaczepki. Doksztalc sie ktore materialy sa produkowane z popiolow nim zaczniesz takie brednie pisac. Mozesz zbudowac sobie dom z granitu. Ja Ci nie bronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts