Adam626 30.10.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Czy wiecie jak zrobić taki okap? mam na myśli by miał podobną grubość i tynk. To chyba obłożone styropianem na siatce i otynkowane. Czy na etapie tworzenia konstrukcji więźby i deskowania oraz obróbek blacharskich trzeba to jakoś przewidzieć, czy można zrobić już na etapie elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 31.10.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Czy wiecie jak zrobić taki okap? mam na myśli by miał podobną grubość i tynk. To chyba obłożone styropianem na siatce i otynkowane. Czy na etapie tworzenia konstrukcji więźby i deskowania oraz obróbek blacharskich trzeba to jakoś przewidzieć, czy można zrobić już na etapie elewacji? Jak dla mnie na etapie elewacji robisz stelaż jak do podbitki i mocujesz na tym styropian i tynk, nie wiem jak z wentylacją w tym wypadku i musisz uważać by pas pod rynnowy był odgięty by nie było zacieków ale to na etapie rynien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 03.11.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Coś takiego robili na budynku niedaleko mnie.Najpierw płyta osb na ruszcie potem styropian,siatka i na końcu tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 24.11.2013 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Czy ruszt trzeba zrobić przed obróbkami? Czy tez mozna zrobić normalnie obróbki i rynny a potem na etapie elewacji zrobic stelaż OSB i siatkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w_a_c_h 25.11.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Ostatnio sąsiad naprzeciwko wykonał "coś" takiego z betonu jako element stropu.. Każdy kto choć trochę ma pojęcia o fizyce budowli uśmiechnie się i popuka w czoło jak bardzo trzeba nie myśleć żeby tak zaprojektować, sprzedać a potem wykonać... Nawet ocieplenie 5cm styropianem powoduje że jest to spory mostek i to w dodatku na całym obwodzie domu... Jeżeli jest to wykonane na dodatkowym stelażu mocowanym do krokwi to nawet nie ma po co tego ocieplać bo nie będzie w obrysie ogrzewanej bryły budynku. Będzie łatwe dość do wykonania i nietrudne do konserwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 26.11.2013 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 W moim przyapdku to nie bedzie wylewane ze stropem (choćby ze wspomnianych przez Ciebie względów) tylko bedzie to konstrukcja drewniana. tylko jak to zrobic? ktoś widzial jakies rysunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesser 20.12.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 (edytowane) istnieje kilka rozwiązań (kiedyś robiliśmy coś takiego na płycie knaufa aquapanel na ruszcie jak do gk tyle że podwójnym bo ta płyta jest stosunkowo ciężka jak ktoś jest z Warszawy ma takie rozwiązanie na stadionie Legii sufit na koronie, na Narodowym na koronie jak i na poziomie +3 w womitoriach (wyjście z korytarza na trybuny) na taką płytę zatapia się siatkę , później można wykończyć to tynkiem lub inna masą na zewnątrz, ale tańszym rozwiązaniem tak jak wyżej jest napisane płyta osb styropian i naprzód Edytowane 20 Grudnia 2013 przez lesser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts