Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont garażu

Szymeon

Recommended Posts

Jest to mój pierwszy post, więc chciałbym wszystkich serdecznie powitać ;)

Niedawno stałem się właścicielem murowanego garażu, jednego z ciągu, o powierzchni 28m2. Garaże były stawiane dawno temu, starymi technikami, i w tym momencie mocno wymagają odświeżenia.

Rozmawiałem z pozostałymi właścicielami, ale nie kwapią się do zrobienia generalnego remontu całości, więc nie pozostaje mi nic innego, jak ruszyć z tematem na własną rękę.

Garaż wygląda jak na fotkach w albumie poniżej:

https://picasaweb.google.com/104062286299028461502/Garaz?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJ707sODkZL2Qw&feat=directlink

Chciałbym wydłużyć kanał, nieco go pogłębić (nie sprawdzałem jeszcze dokładnie z czego jest zrobiona posadzka w kanale), naprawić posadzkę w garażu, żeby pozbyć się tych nierówności, i zająć się ścianami, żeby jakoś estetycznie wyglądały.

Przy okazji całość chciałbym na przyszłość zabezpieczyć przed wilgocią.

Proszę o porady, z jakich materiałów, i jakimi technikami można będzie to miejsce doprowadzić do porządku, bez konieczności wyburzania wszystkiego, i stawiania od początku. Oraz wstępne orientacyjne określenie kosztów, jakie taki remont może nieść za sobą.

Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje.

Pozdrawiam.